Metro-portal.hr

objavljeno 12.12.2008. 11:55:00

Drugi dan Velesajma kulture!

Potvrđujemo da je prvi od četiri dana putovanja kroz Europsku uniju uspješno završio.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Velesajam kulture)

Sva četiri dana festivala možete konzumirati stalne programe poput izložbe Block G8 Nikole Mihova na pročelju SC-a, izložbe EU u SC-u u Galeriji SC, instalacije umjetnika u sklopu mreže APAP u predvorju Kina SC  kao i instalacije umjetnice Margarete Kern pod nazivom Draga EU  čije lokacije morate sami otkriti! Tako lako se ne predaje niti Čitalački manijak koji vas očekuje svakog dana Velesajma u 14 h. Čitajte, diskutirajte, komunicirajte!

A drugi dan europske kulture u SC-u u 17 sati donosi predstavu Public Domain španjolskog umjetnika Rogera Bernata koja će se odigrati u predvorju Glavnog zagrebačkog kolodvora. Gledatelji su jedini sudionici ove predstave i tvore dio fikcije bez potrebe da se kao individualci izlažu u scenariju gdje, štoviše, jednak broj gledatelja i glumaca prisustvuje performansu. To je istraživački rad o figuri publike.

Od 17 do 19 sati pripremili smo i Kustosku platformu gdje će kustosi i kustosice razgovarati o problemima prakse.  Dođite i pridružite se raspravi!

Za štovatelje sedme umjetnosti na programu su projekcije kratkometražnih filmova nominiranih za nagradu Europske filmske akademije, sezona 07/08, pogledajte ih u MM centru u 18 sati. U  Kinu  SC u 20 h na rasporedu je pak  Francuski dan s filmovima: Satiemania Zdenka Gašparovića  i La regle du jeu Jeana Renoira. U 21h u MM Centru uživajte u snowboard premijerama Yeahh love i Overseas.

Umjetnik Ben Benaouisse u sklopu APAP-a VI održati će performans Quoi après Babel, Alain Platel and Jérôme Bel u velikoj dvorani Teatra &TD s početkom u 20 sati.

U 21h u dvorani SEK, večer ćemo dodatno začiniti potpuno novim proizvodom Kulture promjene - Noćnim Labom - na kojem zainteresirani autori  s područja izvedbenih umjetnosti mogu predstaviti svoj projekt u trajanju od 3 do 10 minuta, uz minimalne tehničke uvjete. Najzanimljivijim projektima nudimo i mogućnost nastavka rada u sklopu programa Kulture promjene.

Glazbene poslastice u polukružnoj  dvorani Teatra &TD ove su večeri dva benda:  slovenski WE CAN'T SLEEP AT NIGHT i beogradski PETROL.

No naravno nije ovo sve! Ostale programe pronađite po prostorima SC-a, a informirajte se na www.sczg.hr/velesajamkulture

Medijski pokrivaju: Tportal, Metro-portal, Gradski puls, Monitor, Terapija.net, Radio Student, Radio SC

 

12.12.2008. 11:55:00
http://metro-portal.hr/drugi-dan-velesajma-kulture/13629/