Metro-portal.hr

objavljeno 13.03.2011. 10:39:38
CATWALK

Druga večer Fashion.hr

Muški dizajneri su druge večeri bili dvostruko brojniji od svojih kolegica

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Fashion.hr)

Druga večer DOVE FASHION.HR dokazala je zašto se za ovo modno događanje uvijek traži pozivnica više, što je pokazala golema gužva pred glavnim ulazom u predvorje. Svoje kreacije pred tisuću okupljenih uzvanika prikazali su Ana Maria Ricov for Bambi, Bambi by Zigman, Igor Galaš, Martina Felja, Robert Sever i Ivan Alduk.

Atraktivna plesna koreografija otvorila je reviju Zigmana za Bambi koja je obilježena snažnim koloritom, promišljenim višeslojnim stylingom i sada već legendarnim poigravanjem sa print motivima. U sklopu projekta FASHION.HR INDUSTRIJA Zigman je predstavio prvu pravu dječju pret-a-porter kolekciju koja je izazvala ovacije publike. Nakon njegove čarobne kakofonije boja i krojeva koji su automatski postali hit za iduću sezonu, na pistu je stupila Ana Maria Ricov sa svojom kolekcijom cipelica za Bambi za koje je dizajnerica prvenstveno koristila efekt laka i zaigrane kolorite.

Dizajner koji iz godine u godinu osvaja brojne svjetske modne nagrade i uspijeva zadržati inovativan  i upečatljiv stil, Igor Galaš, prikazao je kolekciju čija su glavna obilježja futurizam i asketizam. Futuristička sportska elegancija ručno pletene vune proteže se kroz većim dijelom žensku, manjim dijelom mušku kolekciju punu detalja. Dizajner je opisao svoju kolekciju riječima: „Kroz strogi monokromatski minimalizam istražujem volumen kao moju veliku opsesiju i pomičem granice proporcija i kreiranja odjeće za stvarne žene i muškarce, te na taj način moj stilski i estetski eksperiment u pojedinim segmentima kreće u astetski modni rukopis." Galaševa konstrukcija je skulpturalna i geometrijski promišljena dok je posebno briljirao na avangardnim bijelim modelima.

Martina Felja, dizajnerica čije kreacije nose zvijezde Hollywooda, prikazala je kolekciju kojoj je kao inspiracija poslužio francuski buržujski sado-mazo interpretiran na vrlo sofisticiran način. Kroz kolekciju se proteže umjetna koža kombinirana sa raznim detaljima poput francuske čipke, perja, zakovica, metalnih zatvarača i Swarovski kristala. Martina je o kolekciji izjavila: „Napravila sam kolekciju koja je namijenjena mladima ženama, sigurnim u sebe, koje žele istaknuti svoju ženstvenost, biti primijećene i izdvojiti se iz mase."  Crna boja i egzotični materijali obilježili su kolekciju ove perspektivne i talentirane dizajnerice.

Hrvatski etablirani modni dizajner, Robert Sever, predstavio je kolekciju pod nazivom „OH!" koja istražuje žensku formu sa senzualnijim prizvuk istovremeno imajući njegov prepoznatljivim modnim potpis. Severova žena je  ženstvena, chic i seksipilna koja vjeruje da je odjeća samo okvir za njenu osobnost. Dizajner je opisao svoju kolekciju riječima: „Najveća novost u kolekciji su nove varijacije dužina, koje su kraće nego do sada, te luksuzni minimalizam kao baza. Inspiracija nam je bila žena koja je nenametljivo chic, kao da je to dio njenog genetskog potpisa. U tom smislu smo napravili pravu pret-a-porter kolekciju u tri segmenta - dnevni, cocktail i večernji. Ideja je kako određenu formulu prilagoditi različitim prilikama." Sever je još jednom ugodno iznenadio i briljirao u svojoj verziji minimalizma i poetskog drapiranja haljina.

Ivan Alduk inspiraciju je  našao u visokoj modi, te je publici predstavio snažnu kolekciju koju čine kratke i večernje haljine te jakne i prsluci. Kolekcijom se protežu bazne (ne)boje i military uzorak te je sve dodatno naglašeno visokim čizmama iznad koljena koje su rad modnog dvojca Kliškić/Barbir. Dizajner je izjavio o svojoj kolekciji: „Inspirirao sam se visokom modom , organskim oblicima, strogim, arhitektonskim krojevima, futurizmom i rockom." Aldukova muza je neustrašiva urbana diva koja uživa u ultra visokim petama, naglašenim ramenima i valovima svile oko sebe.

13.03.2011. 10:39:38
http://metro-portal.hr/druga-vecer-fashion-hr/56431/