Metro-portal.hr

objavljeno 28.11.2009. 16:46:36
DFW

Druga večer Dreft Fashion Weeka

Nakon mladih dizajnera pistom su krenule manekenke s modelima renomiraniranije ekipe

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DFW)

Druga večer Dreft Fashion Week Zagreb započela je predstavljanjem mladih dizajnera, studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta, koji u sklopu modnog natječaja Pret-a-design konkuriraju za nagradu Mandica kao najbolji mladi dizajner. Martina Kamenski je pod imenom MMAR za proljeće-ljeto 2010. u uličnom stilu obukla muškarce. Kolekcija 'Street Attack' sastoji se iz muževnih alternativnoh modela koji potenciraju snagu moći, ali i, diskretnim odstupanjima po kojima je prepoznatljiva, ležernosti ulice.

Maja Hrastinski se u svojoj mini kolekciji pod imenom 'TUBA 1.2.3' poigrala multifunkcionalnim dizajnom, osmislivši odjevne predmete temeljene je na jednostavnom šupljem valjku koji omogućuje nosivost na dva, odnosno tri načina. Antonia Jakšić predstavila je crno-srebrne koktel haljinice inspirirane sferičnim oblicima koji haljinama daju skulpturalni dojam.

Šarene haljine iz izolacijske mreže, s plastificiranim cvjetnim uzorcima, vunenim lopticama i predimenzionalnim mašnama Zjene Glamočanin unjele su boju na pistu DFWZ-a. Ovo je njena prva kolekcija - 'Moda kao izolacija' te predstavlja eksploziju veselja u doba recesije i sivila, a svojom prvom revijom pod nazivom „" koja se sastoji od 6 modela napravljenih od kombinacije izolacijske mreže, plastificiranih cvjetnih uzoraka i vune.Ova kolekcija predstavlja eksploziju šarenila i veselja u ovo doba recesije i sivila.

Modna kuća Mona nakon Pariza, Rima, Milana, Moskve, Bruxellesa i Dubaia, u Zagrebu se predstavila kolekcijom 'Fashion Therapy' dizajnerica Ane Leković i Kristine Gajić. Ova proljetna kolekcija, upotpunjena i linijom torbi, predstavlja modnu terapiju tegoba kriznih vremena pa tako predlaže kultne i svevremenske ženske i muške kožne jakne, haljine i suknje sa swarovski kristalima.

Marina Prevolšek, pod imenom Maion, na FWZ samostalno izlaže četvrti put. Njena kolekcija za proljeće-ljeto 2010. sastoji se od balonera čvrste forme i voluminoznih rukava do lepršavih koktel te večernjih haljina, naglašenog volumena, bogate teksture te istaknute siluete. Moglo se čuti u komentarima da je to njena dosad najbolja kolekcija, a manekenske su se upisale na listu čekanja za modele.

Rezanjem i spajanjem tkanina različitog dezena nastaju haljine Ane Kujundžić i tako čine kolekciju tradicionalno jakog kolorita i nesputanih krojeva, naglašavajući dinamiku, ritam i razigranost.

Haljinu dizajnerica Maje i Petre Špoljar, koja je osvojila treće mjesto u Europi na modnom natječaju Mladi. Kreativni. Chevrolet! predstavila je Josipa Kusić, a na pistu ju je izveo Massimo, prijatelj Chevroleta i vozač Chevrole Cruza.

Njemačka dizajnerica Mademoiselle Chi Chi by Last Pensas pokazala je luksuznu modnu liniju koja ujedinjuje glamur i profinjenost europskog modnog stila, inspiriranu klasičnim francuskim dizajnom. MCC oduševljava i oblači brojne svjetske zvijezde kao što su Mischa Barton, Jennifer Aniston, Britney Spears, Kate Hudson, Ashlee Simpson i Vanessa Hudgens.

Stalni gost i prijatelj FWZ, portugalski dizajner s adresom u Londonu, Louis de Gama prezentirao je svoje romantične haljine bogate finom čipkom i volanima, te iznova opravdao očekivanja znalaca iz publike.

Za nadolazeću sezonu Irena Berišić Turk ispred svoje modne marke Fatal ostaje vjerna dnevnim i koktel haljinama u bijeloj te tonovima sive i boje ciklame.

Ninchystyle - dizajnerica Nina Šklempe kolekcijom bajkovitih vjenčanica iz svile, tila, organdie i čipke ispunjava san svake djevojke. Njene modele na pisti nosile i Feminenke - Neda Parmać, Pamela Ramljak i Nika Antolos.

Nakon revijalnog dijela veliki prijatelj FWZ portugalski dizajner Louis de Gama proslavio je rođendan na Bling Fashion Week After Partyju u Blingu.

28.11.2009. 16:46:36
http://metro-portal.hr/druga-vecer-dreft-fashion-weeka/27439/