Metro-portal.hr

objavljeno 20.05.2010. 20:18:00
SLUŽBENA LISTA

Druga državna večera u Obaminu mandatu prošla bez incidenata

Prvu državnu večeru održanu prošle godine obilježio je skandal - na njoj se pojavilo dvoje nepozvanih gostiju

Tareq i Michaele Salahi prošle su godine nepozvani upali na večeru u Bijeloj kući
Tareq i Michaele Salahi prošle su godine nepozvani upali na večeru u Bijeloj kući (Getty Images)
Ovaj put izgleda da je sve prošlo savršeno, ime svakoga gosta koji je u srijedu navečer stigao na državnu večeru u Bijelu kuću bilo je na službenoj listi, a usporedbe s prošlogodišnjom dramom su izblijedile, piše u četvrtak The Washington Post.

Prvu državnu večeru u Obaminu mandatu, održanu u studenom 2009. u čast indijskog premijera Manmohana Singha, obilježio je skandal s pojavom nepozvanih gostiju Tareqa i Michaele Salahi, koji je završio ostavkom tajnice za društvene događaje u Bijeloj kući Desiree Rogers. Ovaj put, na državnoj večeri za meksičkog predsjednika Felipea Calderona i prvu damu Margaritu Zavalu, gosti su prolazili kroz tri nadzorna mjesta, uz višestruka ispitivanja i provjere osoblja nove tajnice za društvene događaje Julianne Smoot.

"Momak s palicom bio je zgodan", našalio se komičar George Lopez, jedan od gostiju. Među gostima su dominirali ugledni Amerikanci meksičkog podrijetla, kao što su guverner Novog Meksika Bill Richardson, gradonačelnik Los Angelesa Antonio Villaragiosa, glumica Eva Longoria Parker, 'quarterback' New York Jetsa Mark Sanchez, komičar Lopez i drugi.

Večeri su nazočili i potpredsjednik SAD-a Jo Biden sa suprugom Jill, državna tajnica Hillary Clinton, predsjednica Predstavničkog doma Nancy Pelosi i drugi najviši dužnosnici. Dok je većina gostiju došla u pratnji, najbogatiji čovjek svijeta, meksički milijarder Carlos Slim došao je sam, praćen samo mirisom novca, opisuje Post. Prva dama Michelle Obama blistala je u modroj večernjoj haljini kreatora Petera Soronena i s novom frizurom, ističe list.

Gostujući kuhar Rich Bayless, servirao je modernu meksičku kuhinju u porculanskim servisima predsjednika Billa Clintona i Dwighta Eisenhowera za 200 gostiju u Istočnoj sobi Bijele kuće. Kasnije se njima pridružilo još 100 gostiju na desertu u posebnom paviljonu-šatoru, uz nastup Beyonce i dueta Rodrigo i Gabriela, koje su pratile i prve kćerke SAD-a, Sasha i Malia Obama.

Poznati "partybrakeri" i buduće zvijezde reality TV showa "Stvarne domaćice Washingtona, DC", Tareq i Michaele Silahi, istodobno su priredili vlastitu "državnu večeru" u grčkom restoranu Kellari Taverna na ulici K, samo nekoliko blokova od Bijele kuće, u društvu prijatelja i nekoliko kamermana, dodaje Post. (hina/metro-portal)

20.05.2010. 20:18:00
http://metro-portal.hr/druga-drzavna-vecera-u-obaminu-mandatu-prosla-bez-incidenata/40521/