Metro-portal.hr

objavljeno 13.04.2017. 14:29:00
DOĐITE

DriveINkino ponovno u gradu

Ove godine Hrvatska studentska asocijacija ima cilj posjetiteljima pružiti obogaćenu ponudu kako bi s njima proslavili jubilarnih pet godina DriveINkina Zagreb

DriveINkino kod Kockice
DriveINkino kod Kockice (Arhiva)

Po uzoru na američku tradiciju, projekt donosi dašak prošlosti i zaboravljeni način zabave u Zagreb, nešto jedinstveno u regiji, prvo ovakvog kapaciteta. Radi se o inovativnom projektu koji spaja sve generacije i popularnu tradiciju gledanja filmova iz udobnosti automobila.

Filmovi se projiciraju na Airscreen filmskom platnu dijagonale 12 metara na kojem ih posjetitelji mogu gledati iz udobnosti vlastitih automobila, a tom jedinstvenom ugođaju pomaže i projekcija zvuka putem FM frekvencija na radio prijemniku u automobilu. Važno je napomenuti da je ulaz besplatan, a lokacija ostaje ista kao i prethodnih godina - parkiralište i poligon Kockica (Cvjetno naselje).

Također, projekt ima izniman kulturni značaj jer nastoji obogatiti kulturno-zabavnu ponudu grada Zagreba tako da se svim građanima pruži mogućnost druženja, zajedništva i upoznavanja. To je prepoznala i Turistička zajednica grada Zagreba koja mu pruža podršku od samog početka.

DriveINkino Zagreb 2017...

Ove godine Hrvatska studentska asocijacija ima cilj posjetiteljima pružiti obogaćenu ponudu kako bi s njima proslavili jubilarnih pet godina DriveINkina Zagreb.

Poligon se svakog dana otvara od 18.30 sati, dodatni sadržaji počinju u 19 sati, a projekcije filmova u 21 sat.

[22. travnja]

Prvog dana, u subotu, 22. travnja na rasporedu je film Passengers koji je najavljen kao jedan od najiščekivanijih i najvećih avanturističkih spektakala godine. Pripisuje mu se napeta radnja s neočekivanim obratima, intriga i zapanjujući specijalni efekti, a kroz cijeli film proteže se divna ljubavna priča.

Nakon ugodnog druženja i fotografiranja projekt se službeno otvara u 20.30 sati na najromantičniji mogući način - puštanjem lampiona na poligonu, u skladu sa žanrom prvog filma, ali i sloganom projekta - #LjubavJeNaKockici.

[23. travnja]

Drugog dana, 23. travnja prikazuje se animirani film Zootopia. Ovaj Oscarom nagrađeni animirani film puno je više od svestranih likova i šarolikog grada koji slavi razlike, ovo je zapravo najbolji krimić za djecu ikad.

Prije projekcije Nextbike Croatia omogućit će mališanima i njihovim roditeljima utrke na Nextbike mini, normalnim i tandem biciklima, na poligonu Kockica s početkom u 19 sati. Za one najbrže i najspretnije pripremljene su vrijedne nagrade!

[29. travnja]

U subotu, 29. travnja na rasporedu je hrvatski film ZG80, svojevrstan prednastavak filma Metastaze, sniman prema scenariju Ive Balenovića i Roberta Cukine koji je u scenarij uveo elemente stvarnih događaja i likova iz perioda kada je nastajala navijačka skupina Bad Blue Boys.

Prije projekcije s početkom u 19 sati gosti KOZa: Kviz općeg znanja održat će svojstandardni kviz općeg znanja, ali ovaj put izvan njihovog uobičajenog prostora već na poligonu Kockica. Njihovi kvizovi mogli bi se nazvati pub kvizovima, ali zbog televizičnije prirode i sustava natjecanja po kategorijama, kao i zbog profesionalnog voditelja, stand-up majstora Gorana Vugrineca Goca, dovoljno se razlikuju od ostatka zagrebačke kvizaške ponude da i dalje nastavljaju privlačiti velik broj ljudi na redovitoj bazi. Kotizacija za kviz iznosi 60 kuna, a formiraju se grupe od dva do četiri člana.

[30. travnja]

Posljednjeg dana, u nedjelju, 30. travnja projekt se zatvara filmom Café Society redatelja Woddyja Allena. Priča je to o mladiću Bobbyju koji dolazi u Hollywood pronaći mjesto pod suncem. Međutim, kako to inače biva u Allenovim filmovima, žene igraju glavne uloge i pomute mu sve planove.

Organizacijski tim tom prigodom dovozi dva oldtimera, dress code toga dana vraća u tridesete godina prošlog stoljeća, a dijelit će se i kokice na rolama! Također, poseban gost posljednjeg dana je udruga zaljubljenika u swing plesove i glazbu - BACK TO SWING Zagreb, koja će svim posjetiteljima omogućiti kratki tečaj swinga s početkom u 19 sati.

Doživite nezaboravno iskustvo gledanja filmova iz udobnosti vašeg limenog ljubimca i proslavite peti rođendan DriveINkina Zagreb! Sve informacije o projektu možete pratiti na službenoj Facebook stranici  

13.04.2017. 14:29:00
http://metro-portal.hr/drivein-kino-ponovno-u-gradu/104297/