Metro-portal.hr

objavljeno 16.11.2013. 18:05:00
WOW!

Drevni tibetanski lijekovi za zdravlje i dugovječnost

Preko dvije tisuće godina star tibetanski recept za savršeno zdravlje pronađen je u starom samostanu na glinenim pločicama

Pravi domaći češnjak i limun rade čuda
Pravi domaći češnjak i limun rade čuda (Arhiva)

Tibetanci su poznati po svojim znanjima o ljudskom tijelu i duhu, a naročito o zdravlju, pa kad u starom samostanu na glinenim pločicama pronađete recept za zdravlje, ne preostaje vam ništa drugo nego da ga isprobate i sami.

Ovaj recept trebao bi poboljšati elastičnost krvnih žila, spriječiti infarkt srca, mozga i anginu pekrotis, kao i nastanak tumora. Uz to navodno i poboljšava vid i pomlađuje organizam. 

Čudesni napitak je vrlo jednostavan - treba vam 300 grama bijelog luka i kilogram limuna s korom, domaćeg i nešpricanog. Sve to treba fino samljeti, ubaciti u litru i pol vode koja je proključala i zatim je smanjena vatra. Ostavite da se kuha petnaestak minuta i zatim stavite van na hlađenje.

Ovako ohlađeni pripravak čuvate u zatvorenoj tegli i svako jutro tijekom 25 dana popijete po 0.5 dl na prazan želudac. Zdravim se osobama ne preporučuje da to rade češće od dva ciklusa godišnje, u razmaku od šest mjeseci, dok bolesnici trebaju napraviti pauzu od deset dana prije nove kure.  

Imamo i drugi recept - kako pripremiti tibetanski čaj za dugovječnost:

Prokuhate dvije litre vode pet minuta i ohladite. Tada dodate 5 grama ribanog đumbira, 2 velike žlice limunovog soka, 2 velike žlice meda, prstohvat ljute paprike i prstohvat anisa.

Čaj pijete po nekoliko gutljaja svakih sat vremena tijekom cijelog dana, ili još bolje, 1 šalicu prije svakog obroka. 

Što radi čaj? Štiti od stresa i produžava život, pa toplo preporučujemo da ga probate. 

16.11.2013. 18:05:00
http://metro-portal.hr/drevni-tibetanski-lijekovi-za-zdravlje-i-dugovjecnost/81637/