Metro-portal.hr

objavljeno 27.08.2008. 16:27:12

Dražen Ladić objavio popis mladih nogometaša

5. i 9. rujna kvalifikacijske utakmice za EP

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nenad Dugi/CROPIX)

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije (U-21) Dražen Ladić priopćio je popis od 21 igrača na koje računa za kvalifikacijske susreta za EP protiv Albanije i Italije. Obje utakmice igraju se u Varaždinu, 5. i 9. rujna.

"Po našim procjenama ukoliko pobijedimo u obje utakmice imamo realne izglede da se plasiramo u drugi krug kvalifikacija za EP, u koji mogu ući samo pobjednici deset kvalifikacijskih skupina i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije", kazao je Ladić.

On je najavio da očekuje da se svi igrači odazovu pozivu, a da na popisu nema Anasa Sharbinija, jer kapetan Rijeke u posljednje vrijeme pruža lošije igre.

Na Ladićevom popisu su:Antonio Ježina, Marin Tomasov (Zadar), Ivan Kelava, Milan Badelj, Josip Tadić (Dinamo), Silvio Rodić, Mato Jajalo (Slaven Belupo), Ivan Strinić, Mario Maloča, Tomislav Bušić (Hajduk), Karlo Šimek, Igor Prahić, Matija Smrekar (Varteks), Ante Kulušić (Šibenik), Domagoj Vida (Osijek), Manuel Pamić (Red Bull Salzburg), Kristijan Ipša (Midtjylland), Marko Dinjar (Terek Grozni), Andrej Kerić (Slovan Liberec), Krešo Ljubičić (Eintracht Frankfurt), Ivo Iličević (Gruether Fuerth)

Izbornik A reprezentacije Slaven Bilić kazao je da je zbog potreba A selekcije ovog puta morao Ladiću "oteti" dva igrača, Kalinića i Mandžukića, ali da postoji mogućnost da se oni i priključe mladoj reprezentaciji..

"Igrači moraju znati da se u pravilu u najbolju vrstu ulazi preko mlade reprezentacije. Također, treba reći da odbijanje klubova da puste igrače, nije samo specijalitet naših klubova, već je to problem i u ostalim zemljama, zbog čega je Uefa prebacila natjecanje mladih reprezentacija na neparne godine", rekao je Bilić. (HINA/METRO)

27.08.2008. 16:27:12
http://metro-portal.hr/drazen-ladic-objavio-popis-mladih-nogometasa/11127/