Metro-portal.hr

objavljeno 06.10.2008. 11:10:33

Dražen Besek odlazi iz Vrateksa?

Financijski, organizacijski i ostali problemi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak, CROPIX)

Trener NK Varteksa Dražen Besek u ponedjeljak je najavio mogućnost odlaska s mjesta trenera varaždinskog prvoligaša o čemu će obavijestiti javnost na konferenciji za novinare u petak 10. listopada.

"Teško mi je pao jučerašnji poraz u Zadru, posebice način na koji se dogodio. Ukoliko ja nisam vrhunski autoritet svojim igračima, već su to menadžeri ili neke druge osobe, onda ja na takve igrače ne računam. Ili će oni otići iz kluba ili ja", rekao je Besek, dodavši kako je došao u klub dokazivati se što mu trenutačna situacija to ne dozvoljava te naglasio da ne može sam stvarati pozitivnu atmosferu u klubu.

Iako je ova izjava zatekla i Upravu kluba, direktor Branko Janžek smatra, da ukoliko igrači ne ispunjavanju svoje obveze i ne ponašaju se profesionalno, moraju otići iz kluba bez obzira o kome je riječ.

Uz financijske probleme s kojima se Varteks susreće već nekoliko sezona klub trenutno ima i probleme u pregovorima s osmoricom igrača kojima slijedeće godine ističu ugovori.

"Uvjete koje smo ponudili oni nisu prihvatili, no, još uvijek ima prostora da se pregovori nastave", rekao je Janžek.

Riječ je o Papi, Goliku, Vukmanu, Noviniću, Melnjaku i Mađariću, kojima ugovori ističu krajem, te Ivančiću i Mujanoviću, čiji ugovori vrijede do sredine slijedeće sezone.

Osim kadrovskih problema i moguće ostavke trener Beseka klubu prijeti i nova suspenzija. Naime, arbitražna komisija HNS-a, na sastanku prošlog četvrtka, donijela je odluku da Varteks mora bivšem igraču Goranu Graniću platiti još 160 tisuća kuna PDV-a.

"U trenutku kada odluka komisije stigne u klub imamo 48 sati da platimo spomenuti iznos. Ukoliko ne platimo slijedi suspenzija. Zasada odluka još nije stigla" istaknuo je direktor kluba Branko Janžek. (hina/metro-portal)

06.10.2008. 11:10:33
http://metro-portal.hr/drazen-besek-odlazi-iz-vrateksa/12256/