Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2010. 19:30:00
IZLAZNE AROME

Dražeje koje prdac pretvaraju u miomiris uskoro u prodaji

Zamislite da pojedete bombon, prdnete i prostorijom se raširi miris iz kolekcije Calvina Kleina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock - ilustracija)

Jedna ukrajinska tvrtka specijalizirana za proizvodnju parfema tvrdi da je stvorila bombon koji vaš prdac pretvara u miomiris.

Bomboni se proizvode u nekoliko varijanti; od osnovnog „svježe-uredskog" do onih koji stvaraju plinove koji mirišu poput poznatih marki, na primjer, iz kolekcije Calvina Kleina. Nakon što se pojedu, bomboni proizvode, kako ih tvrtka naziva, „izlazne arome" koje su učinkovite i ugodne poput klasičnih osvježivača zraka u prostorijama.

Glasnogovornik tvrtke rekao je za Metro: „Proizvodimo prdac koji miriše na parfem Calvin Klein." Na upit je li i on sam iskušao bombon, odgovorio je: „Ja jedem dražeje s izlaznom aromom 'svježeg ureda'. Princip je isti kao i kod osvježivača prostora. Nećete imati nikakve probavne smetnje, a bombon djeluje oko dva sata."

Tvrtka sada nastoji patentirati proizvod, nakon čega će službeno izaći u javnost i na tržište. Jedna kutija bombona koštat će oko 3,25 dolara. Među aromama su „Sensation", „Clara", „Calvin Klein" i brojne druge. Postoje čak i one koje stvaraju miris palog lišća i sijena, kao i s mirisima mora. Zasad postoji ukupno 36 aroma. Među najzanimljivijjima je miris bijelog zlata iz Ukrajine.

Piše: Vera Chernova/Metro Russia
28.05.2010. 19:30:00
http://metro-portal.hr/drazeje-koje-prdac-pretvaraju-u-miomiris-uskoro-u-prodaji/41195/