Metro-portal.hr

objavljeno 03.01.2011. 18:45:00
KOSOR ZADOVOLJNA

Drago mi je da se prepoznaju napori ove vlade

Premijerka Jadranka Kosor je zadovoljna predviđanjima britanskog 'The Economista' o rastu BDP-a za dva posto i padu nezaposlenosti u Hrvatskoj.

Premijerka je i dalje optimistična
Premijerka je i dalje optimistična (Cropix)

Ta predviđanja 'potvrđuju ono što se često u Hrvatskoj s podsmijehom spominje kada se govori o mom optimizmu', kazala je odgovarajući na upite novinara u vezi s prognozom The Economista za Hrvatsko gospodarstvo u 2011. godini.

'Ja sam i dalje optimistična i često sam govorila o gospodarskom rastu kojeg smo mi skromno predvidjeli za ovu godinu od 1,5 posto', istaknula je dodavši kako bi taj rast mogao biti i veći ako se uspije realizirati veći dio velikih investicija.

'Drago mi je da se to prepoznaje, a osobito mi je drago što The Economist predviđa pad nezaposlenosti, jer je to za nas u Vladi jedan od najvećih prolema kojim se bavimo i koji nas tišti', rekla je.

Te najave potvrđuju 'da mi možemo savladati krizu uz još malo više rada, upornosti i zajedništva', rekla je Jadranka Kosor danas novinarima tijekom posjeta brodogradilištu Uljanik u Puli. The Economist je u publikaciji 'Svijet u 2011.' za Hrvatsku predvidio rast BDP-a od 2 posto, povećanje plaća i pad nezaposlenosti, prenijeli su danas hrvatski mediji. (hina/metro-portal)

03.01.2011. 18:45:00
http://metro-portal.hr/drago-mi-je-da-se-prepoznaju-napori-ove-vlade/53571/