Metro-portal.hr

objavljeno 05.11.2009. 15:31:38
KAKO DOŠLO...

Dragan Primorac izbačen iz HDZ-a

POGLEDAJTE VIDEO - Nekoć najbolji ministar bivše HDZ-ove vlade očito nije bio najiskreniji kada je pričao o povratku znanstvenoj karijeri

(Duje Klarić/Cropix/Infopunkt)

Predsjednica stranke Jadranka Kosor danas objavila odluku HDZ-a, da je bivši ministar znanosti i obrazovanja Dragan Primorac izbačen iz stranke zbog njegove kandidature za predsjednika republike.

Statut stranke se mora poštivati, naglasila je premijerka, a kandidat HDZ-a na ovim predsjedničkim izborima je Andrija Hebrang te je u skladu s time Primorac izbrisan sa liste članova HDZ-a.

"To je nešto što je Primorac i sam mogao očekivati, jer je Statut stranke jasan", objasnila je Kosor, podsjetivši da su sva tijela HDZ-a odlučila da će predsjednički kandidat stranke biti Andrija Hebrang.

"Došao sam na poziv Ive Sanadera i s njim odlazim", izjavio je bivši ministar prilikom davanja ostavke početkom srpnja ove godine. Tada 'najuspješniji ministar' objasnio je da ostavku podnosi zbog povratka znastvenoj karijeri, a sada je postalo očito da je Primorcu genetika dosadila pa se posvetio politologiji.

Moguće je i da se radi o propasti pregovora o zapošljavanju u Izraelu i SAD-u o kojima je nakon ostavke bilo riječi. Sigurno je samo da je Primorac, nakon što je vidio priliku za skok na novu poziciju, odlučio da stranački statut bez puno halabuke odradi prljav posao i 'oslobodi' ga članstva u stranci koje je vrlo znalački iskoristio.

Na njegovu žalost popularnost koju je u 'Hrvatskoj znanja' gradio kroz HNOS, uvođenje bolonjskog procesa i druge poteze, vjerojatno mu neće osigurati mnogo glasova, barem kod velikog dijela studentske populacije i akademske zajednice.

05.11.2009. 15:31:38
http://metro-portal.hr/dragan-primorac-izbacen-iz-hdz-a/25803/