Metro-portal.hr

objavljeno 24.06.2011. 19:34:00
NESTANAK ANTONIJE

Dragan Paravinja službeno još nije osumnjičen

Policija Paravinju traži prije svega zbog pomoći u rasvjetljavanju nestanka Antonije Bilić

Fotografija vijesti

Dragan Paravinja (43) za sada nema status osobe koja je osumnjičena zbog nestanka malodobne Antonije Bilić no policija ga ipak traži jer drži da bi on mogao pomoći u istrazi, rekao je zamjenik ravnatelja policije ministarstva unutarnjih poslova Milijan Brkić, prenosi Hina.

"Paravinju tražimo prije svega zbog pomoći u rasvjetljavanju nestanka Antonije Bilić a ne zato što je on osumnjičen za neko kazneno djelo", izjavio je u Srpcu Brkić novinarima koji prate potragu dodajući kako će zbog toga za Paravinjom tijekom dana ipak biti raspisana tjeralica.

Pojasnio je kako forenzička vještačenja ženskih vlasi pronađenih u kabini kamiona za kojega se drži da ga je vozio Paravinja još uvijek traju te da će za to trebati još nekoliko dana.

Ravnatelj policije MUP-a Republike Srpske Gojko Vasić kazao je pak kako očekuje da će Paravinja uskoro biti pronađen potvrdivši kako se potraga nastavlja. Policija za Paravinjom traga od četvrtka poslije podne kada je od nještana sela Donji Srđevići kod Srpca dobila obavijest da se on ondje nalazi.

U petak je u jednoj kući u tome mjestu pronađena oproštajna poruka s Paravinjinim potpisom no autentičnost tog pisma u kojemu je bjegunac najavio i samoubojstvo još uvijek nije potvrđena.

Navodna Paravinjina poruka u kupaonici

U kupaonici je pronađena poruka na kojoj je Paravanja napisao kako nema veze s nestankom Antonije Bilić.

"O ovoj curi ne znam ništa ali sam znao da će je povezati sa mnom i znao sam da me prate već dugo", napisao je navodno bjegunac uz poruku da bi Bilić mogla biti u mjestu Zalužani kraj Banje Luke te da tamo valja tražiti Mercedes crne boje.

"Odlučio sam ovako jer želim sve završiti i neka sa mnom umru sve slike koje sam vidio. Mojima prenesite da nisam otkrio ništa što sam znao s ratišta i nema razloga da strahuju", stoji među ostalim u navodnoj Paravinjinoj poruci uz koju je ostavojeno i nešto novca s naznakom da je to za njegovu suprugu Milijanu.

Paravinja navodno dodaje kako bi bio u stanju bez problema pobjeći svojim progoniteljima no za to više nema volje.

24.06.2011. 19:34:00
http://metro-portal.hr/dragan-paravinja-sluzbeno-jos-nije-osumnjicen/60529/