Metro-portal.hr

objavljeno 23.07.2011. 20:18:15
ISPITIVANJE PRED SUDOM

Dragan Paravinja pred istražnim sucem izjavio kako nije kriv

Paravinja je nakon uhićenja riznao da je zadavio Antoniju Bilić, ali je potom pred Sudom BiH opovrgnuo taj iskaz, kazavši da je iznuđen batinama

Fotografija vijesti

Na saslušanju pred istražnim sucem, glavni osumnjičeni za nestanak i ubojstvo Antonije Bilić, Dragan Paravinja, rekao je kako nema nikakvih saznanja o sudbini nesretne djevojka te da on sa njenim nestankom nema nikakve veze, prenosi Hina.

Sudac je kazao da je Paravinja porekao izvršenje kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret, a to su pokušaj silovanja djevojke kraj Omiša te teško ubojstvo Antonije Bilić koju je navodno zadavio kako bi prikrio pokušaj silovanja.

Paravinja je danas pred sucem kazao kako spornoga dana uopće nije vozio na dionici koju je policija istragom utvrdila, te da nema nikakve veze s nestankom Antonie Bilić, da djevojku nije ukrcao, niti ima saznanja o njezinoj sudbini. Nadalje tvrdi da su tragovi koji su pronađeni u njegovom kamionu, a dovode ga u vezu s nestankom maloljetnice iz Drniša podmetnuti.

Paravinja je nakon uhićenja u BiH policajcima u Banjoj Luci priznao da je zadavio Antoniju Bilić i njezino tijelo bacio u jezero na rijeci Krki, ali je potom pred Sudom BiH opovrgnuo taj iskaz, kazavši da je iznuđen batinama.

Antonija Bilić posljednji je put viđena 7. lipnja ujutro dok je na čikolskom mostu u Drnišu ulazila u kamion koji je vozio osuđeni silovatelj Paravinja. U njegovom kamionu pronađeni su tragovi krvi nestale djevojke za čijim se tijelom i dalje traga.

23.07.2011. 20:18:15
http://metro-portal.hr/dragan-paravinja-pred-istraznim-sucem-izjavio-kako-nije-kriv/61606/