Metro-portal.hr

objavljeno 14.01.2010. 15:42:12
ZAGREBOLJUBLJE

Dragan Kovačević pozvao Bandića da podnese ostavku

Znamo da ako on to ne želi da to ne mora napraviti, ali ako ima odgovornosti i zagreboljublja to bi bilo dobro prema građanima i gradu, rekao je HNS-ovac

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )

Predsjednik zagrebačke gradske organizacije Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati (GO HNS) Dragan Kovačević pozvao je na današnjoj konferenciji za novinare zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da podnese ostavku na svoju funkciju.

"Znamo da ako on to ne želi da to ne mora napraviti, ali ako ima odgovornosti, zagreboljublja i domoljublja to bi bilo dobro prema građanima i gradu Zagrebu", rekao je Kovačević. Smatra kako bi bilo dobro da to Bandić učini što prije, jer će on "u svom ponovnom marketinškom manevru za par mjeseci ponovno hodati ulicama i pokušavati obmanjivati sa svojim velikim projektima i vizijama".

Kovačević ocjenjuje da sada nema nikakve vizije razvoja Zagreba te da je Zagreb u neodrživom financijskom stanju.

Osvrćući se na odnos gradonačelnika i Skupštine Grada Zagreba smatra da će taj odnos sve više opterećivati građane i odnos prema svim projektima i razvoju Zagreba. Kovačević ocjenjuje da Zagreb ima ispod prosječnog gradonačelnika te da u Hrvatskoj puno gradonačelnika i načelnika općina ima bolje kvalitete.

Ocijenio je da odnos između gradonačelnika i Skupštine Grada Zagreba više neće moći opstati i unutar zagrebačke Skupštine te je najavio da će HNS unutar Skupštine tražiti "određeni redizajn u sastavu većine i odnosa pozicije i opozicije".

Kovačević je istaknuo da HNS ne može biti ni podupiratelji nečega ako je to koalicija SDP-a i liste Tatjane Holjevac, koja je izrazila potpunu podršku Bandiću. Dodao je kako žele sudjelovati u stvaranju većine unutar zagrebačke Skupštine koja je zasnovana na kvalitetnom programu i koja može prebroditi odnos između Skupštine i gradonačelnika.

Kovačević je najavio kako će idući tjedan GO HNS-a predložiti kako reorganizirati Zagrebački holding te kako razriješiti odnos između Zagrebačkog holdinga i Grada Zagreba.

Kovačević zahtjeva da Skupština trgovačkog društva Zagrebačkog holdinga što prije imenuje nadzorni odbor te da se na raspolaganje stavi mandat uprave Zagrebačkog holdinga i svih direktora podružnica. (hina/metro-portal)

14.01.2010. 15:42:12
http://metro-portal.hr/dragan-kovacevic-pozvao-bandica-da-podnese-ostavku/30676/