Metro-portal.hr

objavljeno 13.03.2013. 12:00:14
PROJEKT

Doživite "Eklektični ekspresionizam" u Teatru&TD

Svoju inspiraciju glazbenici nalaze u glazbi 20. stoljeća, free jazzu, minimalizmu, elektroakustičkoj, elektroničkoj i improviziranoj glazbi

Eklektički ekspresionizam
Eklektički ekspresionizam (Kultura promjene)

Muzički salon Kulture promjene predstavlja novi autorski projekt pod vodstvom Damira Price Kafke, kao rezultat trotjedne rezidencije nazvane „Eklektični ekspresionizam". Na rezidenciji i u izvedbama 14. i 15. ožujka, s početkom u 21 sat, sudjeluju Dina Puhovski (glas), Damir Bartol Indoš (šahtofon, trombon), Damir Prica Kafka - Capri (klavijature, saksofon), Dragan Pajić (električna gitara, efekti), Igor Pavlica (truba, klavijature, udaraljke), Gustav Barišin (kontrabas) i Nikola Vincelj - Jinks (video).

Osnovna ideja jest da glazbenici ravnopravno sudjeluju u procesu stvaranja i pokušaju otvoriti prostor za glazbenu ekspresiju koja će biti novo iskustvo za svakoga od njih. Stvaranje kompozicije/a zasniva se na grupnoj improvizaciji koja započinje određenim tonom, suzvučjem, temom, tekstom ili ritmičkim impulsima, kako bi se uspostavila osnovna struktura i ideja kompozicije, ali će svaka izvedba biti različita u provedbi, glazbenom sadržaju i trajanju. 

Svoju inspiraciju glazbenici nalaze u glazbi 20. stoljeća, free jazzu, minimalizmu, elektroakustičkoj, elektroničkoj i improviziranoj glazbi.

Modus izvođenja kolorističkih grafičkih partitura prolazi kroz niz postojanja: Čovjek Kašalj, Čovjek Kontrola i Čovjek Moć. 

Rezovi i lupovi (Cut and Loops) poema William S. Borroughs-a izvode se u ponavljanjima koja se razlikuju i razlikama koja se ponavljaju. 

Još je jedno postojanje ponavljano i razlikovano - postojanje Čovjeka Zmije. 

U glazbenom smislu, Disharmonija, Atonalitet i Improvizacija bitni su dio takvog postojanja. (Damir Prica& D.B.Indoš)

Ulaznice po cijeni od 15kn možete kupiti na blagajni Teatra &TD dva sata prije početka programa.

13.03.2013. 12:00:14
http://metro-portal.hr/dozivite-eklekticni-ekspresionizam-u-teatru-and-td/77006/