Metro-portal.hr

objavljeno 22.06.2013. 11:22:00
KONCERT

Down u Tvornici 25. lipnja

Za one slabije upućene, Down su sastavljeni od članova četiri velika američka benda: Pantera, Crowbar, Corrosion of Conformity i Eyehategod

Down u Tvornici
Down u Tvornici (Tvornica kulture)

Premijerni hrvatski nastup možda i najveće američke underground rock/metal supergrupe, mitskih Down iz New Orleansa, dogodit će se u utorak 25. lipnja u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture.

Band koji na najstariji kontinent dolazi izrazito rijetko, a ono malo turneja koje zbog obaveza u ostalim projektima rade, događaju se uglavnom po SAD-u, posjetiti će nas na turneji kojom će promovirati seriju nezavisno objavljenih EP-a najavljenu za ovu godinu.

Za one slabije upućene, Down su sastavljeni od članova četiri velika američka benda: Pantera, Crowbar, Corrosion of Conformity i Eyehategod. Prvi među jednakima svakako je Phil Anselmo, bivši frontman Pantere i jedan od najistaknutijih metal pjevača svih vremena. Sa svojim matičnim bandom Pantera i njihovim blockbusterom "Far Beyond Driven" Anselmo se 1994. našao i na vrhu Billboardove liste najprodavanijih albuma u Americi. 

Down su se na sceni pojavili 1995. s, danas kultnim, prvijencem "Nola", nastalim u pauzi između snimanja dva Panetrina studijska albuma. Kroz godine band je objavljivao rijetko, nastupao još rijeđe, a do danas su ukupno objavili 3 studijska albuma ("NOLA", "Down II: A Bustle in Your Hedgerow", "Down III: Over the Under")  i jedan live snimak, "Diary Of A Mad Band" iz 2010. godine.

Ulaznice za premijerni nastup skupine Down u Hrvatskoj mogu se naći na sljedećim prodajnim mjestima po cijeni od 140kn: 

Dirty Old Shop, Tratinska 22
Rockmark, Berislavićeva 13 
Dallas Music Zagreb Tkalčićeva 7
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD Shop, Varšavska 13 
Aquarius CD Shop, Maksimirska 16 
Prodajna mjesta Eventima I www.eventim.hr

Na dan koncerta cijena će iznositi 160 kn

22.06.2013. 11:22:00
http://metro-portal.hr/down-u-tvornici-25-lipnja/78882/