Metro-portal.hr

objavljeno 17.06.2011. 11:19:00
MUKE PO FEJSU

Dosta vam je Facebooka i želite otići s njega? E, to ne ide samo tako

Vjerovali ili ne, Facebook ima delete account tipku. Gdje se ona nalazi, doduše, strogo je čuvana tajna

Fotografija vijesti

Kao što smo nedavno pisali o tome, u mnogim je zapadnim zemljama na snazi trend „skidanja" s Facebooka te je samo prošlog mjeseca čak 6 milijuna Amerikanaca privremeno ili trajno reklo ovoj društvenoj mreži zbogom.

Međutim, počinjenje „Facebook samoubojstva" nije toliko jednostavno koliko bi pomislili.

Ukoliko ste ozbiljni u namjeri da provedete odluku o odlasku u djelo, na raspolaganju vam stoje dvije opcije. Svoj korisnički račun možete deaktivirati ili izbrisati.

Deaktivacija je svakako ona blaža opcija i na prvi se pogled čini poprilično jednostavnom. Sve što morate jest otići u postavke vašeg accounta i stisnuti gumb za deaktivaciju. Tu međutim počinje beskrupulozna borba ove društvene mreže da vas odvrati u namjeri da prestane biti njezim korisnik i spremna je učiniti sve da se predomislite.

U trenutku kada stisnete tipku za deaktivaciju Facebook vam na ekranu prikaže slike vaših prijatelja sa porukama koliko ćete im nedostajati.

Ako uspijete progutati knedlu u grlu i usprkos svemu nastavite sa ovim svetogrđem, nikako ne zaboravite zabraniti Facebooku da vam i dalje šalje e-mailove. Ukoliko to ne učinite, stranica će vas redovito i često mamiti sa različitim porukama, a ići će toliko daleko da vas obavijesti o svakom događaju i tulumu koje ćete propustiti.

Deaktivacija ipak nije nikakvo trajno rješenje s obzirom na to da u svakom trenutku možete ponovo aktivirati svoj korisnički račun. Ukoliko ipak želite potpuno „prestati postojati" što se virtualnog prostora tiče, morat ćete izbrisati svoj account.

Ovaj postupak zahtjeva cijelu proceduru s obzirom na to da morate pretražiti Facebookove servere u potrazi za postupkom brisanja te poslati zahtjev za brisanjem kojega morate potvrditi i e-mailom.

Facebook garantira da u roku od 15 dana od brisanja na njihovim serverima neće više postojati niti jedan jedini dokaz da ste ikada postojali na toj mreži.

Ipak, ni to nije garancija da vas više nitko ne može naći na Internetu budući da vas prijatelji i dalje mogu tagirati na slikama.

Stoga, dobro razmislite sljedeći put kada odlučite na Fejs staviti svoje fotke sa maturalca, apsolventskog putovanja ili onog rođendana vaše sestričine gdje pijete tekilu iz pupka misteriozne striptizete sa loše skrivenim izrastom brade na licu.

Sigurni smo da će vaš šef imati razumijevanja.

17.06.2011. 11:19:00
http://metro-portal.hr/dosta-vam-je-facebooka-i-zelite-otici-s-njega-e-to-ne-ide-samo-tako/60248/