Metro-portal.hr

objavljeno 31.07.2017. 09:01:00
SAVJETI

Doručak vas treba zasititi i pomoći skinuti kilograme

Obilniji doručak s više kalorija ne smeta dijeti, štoviše, doručak nam pomaže kontrolirati želju za hranom tijekom dana

Slobodno navalite na obilan doručak
Slobodno navalite na obilan doručak (Arhiva)

Doručak je izuzento važan obrok za sve osobe koje žele smršavjeti. Istraživanje u kojem je sudjelovalo 80 žena pokazalo je da obilniji doručak s više kalorija ne smeta dijeti. Štoviše, doručak nam pomaže kontrolirati želju za hranom tijekom dana.

U istraživanju su ispitanice podijelili u dvije skupine - prva je jela visokokaloričan doručak, srednjekaloričan ručak i niskokaloričnu večeru, dok je druga skupina konzumirala obroke s obrnutom kalorijskom vrijednosti.

Nakon 12 tjedana ustanovljeno je da su žene iz prve skupine koje su jele visokokaloričan doručak smršavjele 2.5 puta više nego žene iz druge skupine s niskokaloričnim doručkom.

Stoga, ako želite smršavjeti, nemojte raditi ove dvije najčešće pogreške kad je u pitanju prvi obrok u danu:

Preskakanje doručka - funkcije našeg tijela usporavaju se tijekom sna jer, između ostalog, ne jedemo, a nakon buđenja naše tijelo sporo sagorijeva kalorije. Zato moramo prekinuti 'post' i unosom novih kalorija natjerati tijelo da radi brže. Bez doručka se u tijelu ne stvara dovoljno glukoze, a to je još jedan razlog zašto se osjećamo umorno i bezvoljno.

Škrtarenje kod doručka - lagan doručak ne čini nikakvu uslugu tijelu, upravo suprotno - nakratko ste zavarali želudac, u organizam niste unijeli ništa hranjivo i za sat vremena opet ćete biti gladni. Tako se dovodite u situacije u kojima posežete za nezdravom hranom, grickalicama ili pecivima. Priuštite si dobar doručak jer on jamči da ćete se osjećati dobro tijekom dan

31.07.2017. 09:01:00
http://metro-portal.hr/dorucak-vas-treba-zasititi-i-pomoci-skinuti-kilograme/106437/