Metro-portal.hr

objavljeno 06.11.2020. 09:01:00
SAVJETI

Doručak koji skida kilograme od šale

Ako već nakon samo 2-3 sata nakon doručka počnete ponovo osjećati glad, trebali bi pametnije birati namirnice za doručak

Ovo je jedan od boljih...
Ovo je jedan od boljih... (Arhiva)

Ako želite skinuti višak kilograma, ovo je doručak koji morate početi konzumirati! Znanstvenici potvrđuju da je riječ o zdravom i jeftinom obroku nakon čije su konzumacije ljudi bili najmanje gladni tijekom jutra i podneva te su pojeli do 30% manje kalorija za ručak.

Doručak je najvažniji obrok u danu, posebno za one osobe koje žele skinuti višak kilograma. Ako već nakon samo 2-3 sata nakon doručka počnete ponovo osjećati glad, trebali bi pametnije birati namirnice za doručak.

Najbolji izbor za doručak je zobena kaša, a to su potvrdila i istraživanja koja su se provela na 30-ak žena i muškaraca, koje su podijelili na 3 skupina.

Prva skupina za doručak je jela zobenu kašu, druga skupina za doručak je jela kukuruzne pahuljice, a treća skupina je doručak preskakala i pila je samo vodu.

Stanje sitosti

Prva i druga skupina u organizam su putem doručka unijele 350 kalorija, a kroz tri sata su svi sudionici bilježili stanje sitosti i davali uzorke krvi kako bi se pratila razina šećera i inzulina u krvi. Nakon toga sve skupine su jele isti ručak koji se trebao konzumirati sve dok ne osjete stanje sitosti.

Više detalja pročitajte na portalu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
06.11.2020. 09:01:00
http://metro-portal.hr/dorucak-koji-skida-kilograme-od-sale/128488/