Metro-portal.hr

objavljeno 03.08.2012. 14:46:50
FESTIVAL

DORF na šibenskom Terraneu

Na drugome šibenskom glazbenom festivalu Terraneu u sklopu ekološkog programa će biti prikazano pet filmova s ovogodišnjega DORF-a

Terraneo širi ponudu zabave
Terraneo širi ponudu zabave (Arhiva)

Vinkovački Festival dokumentarnog rock filma DORF predstavit će se premijerno od 6. do 11. kolovoza na drugome šibenskom glazbenom festivalu Terraneu u sklopu ekološkog programa u kojem će biti prikazano pet filmova s ovogodišnjega DORF-a, izvijestila je Udruga ljubitelja filma RARE! iz Vinkovaca, koja je organizator DORF-a.

Nakon sudjelovanja na Terraneu, DORF će 17. i 18.kolovoza gostovati u Valpovu. U valpovačkom dvorcu u organizaciji udruge "Revolucija" i Turističke zajednice Valpova ljubiteljima glazbenih dokumentarnih filmova bit će prikazano šest filmova.

U rujnu DORF će se prvi put predstaviti Iločanima te će u sklopu Iločke berbe grožđa biti prikazana tri filma, koliko će ih premijerno biti prikazano i 25. rujna u Dresdenu na "BalkanMusikDokuNachtu", koji se održava kao dio projekta "Music without borders".

U rujnu i listopadu održat će se u Vinkovcima i dvije filmske radionice za učenike osnovnih škola, a do kraja godine DORF će gostovati i u Osijeku, Novome Sadu, Beogradu i Dubrovniku. Završene su i pripreme za vinkovačku premijeru filma o mladome ženskom punk-rock bendu "Punčkama", osnovanom u Vinkovcima 2007., priopćila je Udruga ljubitelja filma.

Festival dokumentarnoga rock filma DORF utemeljila je 2007. Udruga ljubitelja filma RARE! iz Vinkovaca. Na festivalu, koji se posljednjih godina istodobno održava u Vinkovcima i Rijeci, prikazuju se domaći i strani dokumentarni filmovi vezani uz glazbu. Festival se održava tradicionalno u ožujku, a prati ga i bogat popratni program u sklopu kojeg se održavaju koncerti, glazbene radionice i izložbe.


03.08.2012. 14:46:50
http://metro-portal.hr/dorf-na-sibenskom-terraneu/73055/