Metro-portal.hr

objavljeno 05.01.2010. 17:53:28
UGOVOR JE SKLOPLJEN

"Dora" zbog recesije gubi na glamuru

Ove godine Doru neće popratiti događanja kao prijašnjih godina kao što su "Evergreeni" i "Opatijske serenade"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tea Cimas/CROPIX )
Predstavnici Liburnia Riviera Hotela (LRH) i Hrvatske radiotelevizije (HRT) danas su u Opatiji potpisali ugovor o održavanju Dore, hrvatskog izbora za natjecanje "Pjesma Eurovizije", u Kristalnoj dvorani hotela "Kvarner" u Opatiji 5. i 6. ožujka.

Ugovor su potpisali predsjednik uprave LRH Kristijan Staničić i v. d. ravnatelja HRT-a Josip Popovac, a potpisivanju su nazočili opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić i predstavnici opatijske turističke zajednice. Dora se održava 18. put zaredom.

Josip Popovac je u toj prigodi izrazio žaljenje što ove godine Doru neće popratiti događanja kao prijašnjih godina kao što su "Evergreeni" i "Opatijske serenade". Razlog je recesija te nužnost štednje na svim područjima, kazao je Popovac, rekavši kako očekuje da će ovogodišnja Dora unatoč tomu biti dobro oganizirana.

Gradonačelnik Dujmić ustvrdio je da su Dora i Opatija međusobno vezane te da će tako biti i ubuduće. Na Dori će se natjecati 24 pjesme, osam na osnovi pozivnog natječaja, a ostale javnim natječajem. "Pjesma Eurovizije" 2010. održat će se 25., 27. i 29. svibnja 2010. u Oslu u Norveškoj. (hina/metro-portal)

05.01.2010. 17:53:28
http://metro-portal.hr/dora-zbog-recesije-gubi-na-glamuru/30058/