Metro-portal.hr

objavljeno 25.05.2014. 08:55:00
KAOS

Donjeck i Luhansk proglasili ujedinjenje u Novu Rusiju

Donjeck i Luhansk, dvije regije koje su provele "referendum" i otcijepile se od Ukrajine proglasile su ujedinjenje u državu Novu Rusiju

Još jedna nova država u Ukrajini
Još jedna nova država u Ukrajini (Arhiva)

Donjeck i Luhansk, ukrajinske regije koje su ovoga mjeseca održale referendume o otcjepljenju od Ukrajine proglasile su u subotu, dan prije predsjedničkih izbora, ujedinjenje u novu državu - Novu Rusiju.

Potpisan je memorandum o uniji dviju samoproglašenih republika, a nadaju se da će vrlo brzo ujediniti i vlade i ostale institucije. Dokument su potpisali premijer Donjecke Narodne Republike Aleksandr Borodaj i čelnik Narodne Republike Luhanska Aleksej Karjakin.

Tako se kaos u Ukrajini nastavlja, danas se održavaju predsjednički izbori koji će, bez obzira na ishod, donijeti novu vlast u Kijevu koja će odmah na početku imati toliko problema da stvarno nije jasno zašto bi se itko kandidirao za predsjednika države koja se raspada.

Forumaši su razvili poprilično živahnu raspravu na temi Ukrajina, gdje se detaljno objašnjava cijela situacija i vrijedi pročitati informacije koje se ne mogu naći u mainstream medijima.

Zapad će, po običaju, odbaciti samoproglašenje i reći da ga ne priznaje, Putin i Duma će kroz par dana priznati novu državu i nastaviti svoj plan komadanja susjednih zemalja i pripajanja Rusiji. 

25.05.2014. 08:55:00
http://metro-portal.hr/donjeck-i-luhansk-proglasili-ujedinjenje-u-novu-rusiju/85210/