Metro-portal.hr

objavljeno 12.11.2010. 12:46:04
ZA ZEMLJU ZNANJA

Donatorska 'Večer DORE' - znanjem u borbi protiv siromaštva

Tradicionalna 'Večer DORE' održat će se 23. studenog u hotelu Esplanade, a sav je prihod namijenjen stipendiranju vrijednih i nadarenih, no iznimno siromašnih učenika i studenata

DORA 2009.
DORA 2009. ('Večer DORE')

U okviru akcije „Želim biti...", u utorak, 23. studenog u 20:00 sati u Smaragdnoj dvorani hotela The Regent Esplanade Zagreb, održat će se tradicionalna donatorska „Večer DORE", pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Grada Zagreba.

Sav prihod namijenjen je Fondu za stipendiranje vrijednih i nadarenih, no iznimno siromašnih učenika i studenata za 2010/11. školsku godinu.

Uzvanike će zabavljati operna diva Antonela Malis i ostali gosti večeri, a program vodi Neno Pavinčić. Pored tombole, goste očekuju i mnoga prigodna iznenađenja. Kao i prethodnih godina najavljena je nazočnost brojnih uglednika iz kulturnog, poslovnog, političkog i javnog života RH. (više na www.dora.hr)

Humanitarna organizacija DORA djeluje od 1991. godine, kao jedna od prvih i najvećih nevladinih udruga na području skrbi o djeci i mladima. Do današnjih dana pomogli su preko 7500 djece, a na račune DORINIH štićenika uplaćeno je gotovo 6 milijuna eura pomoći.

Najveću pažnju u DORI posvećuju obrazovanju vrijednih i nadarenih srednjoškolaca i studenata kroz cijelo njihovo školovanje. Tijekom protekle akademske godine stipedirano je njih 154. To su redom iznimni mladi ljudi koji se stjecanjem znanja i vještina bore s teškim obiteljskim, zdravstvenim i egzistencijalnim nedaćama. U DORI su na njih neizmjerno ponosni i cilj im je na ovogodišnjoj „Večeri DORE" osigurati sredstva za nastavak njihovog školovanja i u ovoj školskoj godini.


12.11.2010. 12:46:04
http://metro-portal.hr/donatorska-vecer-dore-znanjem-u-borbi-protiv-siromastva/51101/