Metro-portal.hr

objavljeno 27.06.2008. 01:55:13

Donadoniju otkaz, Marcello Lippi se vraća na klupu Italije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)

Roberto Donadoni više nije izbornik Italije, a nakon dvije godine na ‘vruću klupu’ se vraća Marcello Lippi, čovjek koji je ‘azzurre’ odveo do naslova svjetskog prvaka...

- Marcello Lippi vraća se na čelo talijanske reprezentacije. Predsjednik FIGC-a Giancarlo Abete imenovao je novog izbornika koji će naslijediti Donadonija. Lippi će i službeno biti predstavljen u utorak 1. srpnja na press konferenciji u Rimu - stoji u priopćenju Talijanskog nogometnog saveza.
Taliianski mediji nagađaju da će nakon Lippijevog povratka,dres ‘azzurra’ ponovo obući i umirovljeni Francesco Totti i Alessandro Nesta.

Čovjek koji je vodio Talijane na Euru, Roberto Donadoni, shrvan je odlukom čelnika nogometne Italije.

- Razočaran sam jer jedan jedanaesterac može uzrokovati ovakvu situaciju. Ali u protekle dvije sezone moja Italija napravila je nešto dobro i ništa to ne može promijeniti. Bilo je to posebno iskustvo i sve bih opet ponovio. Zapravo, sve bih opet ponovio jer imam čistu savjest zbog svega što sam napravio - izjavio je Donadoni čiji će odlazak proći bez ‘repova’.

- Nije bilo nikake financijske kompenzacije, ali to me niti ne zanima. Novac je važan za sve, ali meni on nije nikada bio problem.   (TS)

27.06.2008. 01:55:13
http://metro-portal.hr/donadoniju-otkaz-marcello-lippi-se-vraca-na-klupu-italije/9203/