Metro-portal.hr

objavljeno 17.07.2008. 19:45:40

Don Kaćunko Nivesinu je knjigu usporedio sa svetim Augustinom

Nakon  gostovanja na promociji Gole istine, don Kaćunko je na svom blogu napisao iscrpan izvještaj zašto je podržao Nives Celzijus.
Nakon gostovanja na promociji Gole istine, don Kaćunko je na svom blogu napisao iscrpan izvještaj zašto je podržao Nives Celzijus. (Nina Đurđević/CROPIX)

Don Kaćunko pokazao se kao veliki fan Nivesine ‘Gole istine’, pa se čak odazvao njezinu pozivu da joj uz Denisa Kuljiša govori na promociji.

Nives za don Kaćunka kaže da je vrlo duhovit i opušten čovjek koji proniknuo u samu srž  knjige i koji je promociju učinio zanimljivijom. Nije je u njoj vidio promicanje promiskuiteta, već želju da se kroz poniženja i grijehe mladosti ipak dođe do kršćanskog ideala - skladne obitelji.
Don Kaćunko je na svom blogu o Nivesinoj knjizi, usporedivši je s Ispovijestima svetog Augustina, zapisao:

“Naime, premda muškarac i žena kao mladi ljudi različito sanjaju i maštaju o budućnosti, završetak knjige, kao prava kulminacija životne drame i svih ljudskih težnji, pokazuje sretnu mladu ženu u idealnom obiteljskom ozračju, s njezinim vlastitim zaključkom da je ‘princeza napokon zaslužila svoju bajku’.”

Što se tiče usporedbi sa svetim Augustinom, Nives tvrdi da misli kako je don Kaćunko u tome ipak pretjerao.       (METRO)

17.07.2008. 19:45:40
http://metro-portal.hr/don-kacunko-nivesinu-je-knjigu-usporedio-sa-svetim-augustinom/9961/