Metro-portal.hr

objavljeno 06.06.2011. 18:26:34
NISAM KRIV...

Dominique Strauss-Kahn na sudu se izjasnio da je nevin

Strauss-Kahn mogao bi dobiti kaznu od 25 godina zatvora ako bude osuđen po optužnici koja uključuje pokušaj silovanja, spolno zlostavljanje, itd...

Fotografija vijesti

Dominique Strauss-Kahn, bivši čelnik MMF-a izjasnio se danas pred sudom da nije kriv da je seksualno napastvovao sobaricu u newyorškom hotelu koja ga je stajala njegova položaja i prilike da bude protukandidat Sarkozyju u predsjedničkoj utrci..

Strauss-Kahn je u sudnicu došao u tamnom odijelu u pratnji supruge, francuske novinarke Anne Sinclair. Par je prošao između okupljenih skupina predstavnika medija i djelatnika hotela koji su došli iskazati solidarnost sa ženom koja tvrdi da ju je Strauss-Kahn napastvovao. "Srami se!", uzvikivali su njene kolege.

Šezdesetdvogodišnji bivši predsjednik MMF-a, mogao bi dobiti kaznu od 25 godina zatvora ako bude osuđen po optužnici koja uključuje pokušaj silovanja, spolno zlostavljanje, nezakonito oduzimanje slobode i nasilno dodirivanje.

Od Strauss-Kahna je zatraženo da se izjasni o optužnici, a on je službeniku suda rekao da "nije kriv". Njegov sudski proces nastavit će se 18. srpnja na newyorškom vrhovnom sudu pred sucem Michaelom Obusom.

Odvjetnik sobarice koju je prema optužnici Strauss-Kahn napastvovao izjavio je kako će ona svjedočiti protiv njega ukoliko slučaj dođe pred sud.

"Ona će doći u sudnicu, ući u prostor za svjedoke i reći svijetu što joj je Dominique Strauss-Kahn učinio", rekao je Kenneth Thompson novinarima pred sudnicom.

06.06.2011. 18:26:34
http://metro-portal.hr/dominique-strauss-kahn-na-sudu-se-izjasnio-da-je-nevin/59804/