Metro-portal.hr

objavljeno 16.06.2010. 12:20:36
MALOUDA SPASITELJ

Domenech nakon kritika u početni sastav vraća Henryja i Maloudu

Francuska će nakon razočaravajućeg otvaranja u petak protiv Meksika tražiti prvu pobjedu na SP-u

Thierry Henry
Thierry Henry (Getty Images)

Francuski izbornik Raymond Domenech, kritiziran nakon utakmice s Urugvajem (0:0), odlučio se za utakmicu s Meksikom u petak u Polokwaneu uvesti od prve minute Thierrya Henryja i Florencea Maloudu.

"Protiv Meksika moramo ići na pobjedu, iako je za nas dobra stvar što ćemo već znati rezultat utakmice Južna Afrika - Urugvaj koja se igra dan ranije. I 2006. u njemačkoj također smo prvu utakmicu odigrali 0:0, a potom ušli u ritam i dogurali do finala", kazao je Domenech.

Thierry Henry će zamijeniti u vršku napada Nicolasa Anelku, a uvrštenje Florenta Maloude u sastav tražio je cijeli francuski tisak. "Malouda spasitelj" - stoji na naslovnici L'Equipea, koji utakmicu s Meksikom označava kao ključnu za Francuze.

Meksički izbornik Javier Aguirre navodno neće ništa mijenjati u svojem sastavu koji je odigrao 1:1 s domaćinom u prvoj utakmici SP-a.

"Mi nećemo odustati od svojeg stila igre s tri napadača. Svjesni smo da je ta igra rizična, ali bez rizika nećemo proći skupinu", kazao je Aguirre.(hina/metro-portal)

16.06.2010. 12:20:36
http://metro-portal.hr/domenech-nakon-kritika-u-pocetni-sastav-vraca-henryja-i-maloudu/42727/