Metro-portal.hr

objavljeno 02.07.2018. 09:31:00
OVO NIJE ŠALA

Dolazi nam pametan telefon s 9 kamera

Prema objavljenoj fotografiji, čini se da je Google Pixel 2 poslužio kao jedan od prototipova budućeg smartfona

Devet kamera?!
Devet kamera?! (Screenshot Washington Post)

Dvostruke kamere na prednjoj ili stražnjoj strani smartfona postale su priličan standard. Trostruke koje uključuju RGB senzor, jednobojni senzor i telefoto objektiv, pokazao je Huawei s P20 Pro modelom.

Navodno LG V40 može imati pet (dvije prednje i tri stražnje) i nema sumnje da Samsung priprema slično rješenje po brojnosti leća. Ako mislite da je i to premalo, stiže nam pametan telefon s devet kamera na stražnjoj strani.

Prototip ovog pametnog telefon s 9 objektiva na gornjem dijelu vrha već se testira. Ima jednu glavnu kameru na sredini i osam drugih kamera s multi-flash modulom koji ga okružuje. Prema objavljenoj fotografiji, čini se da je Google Pixel 2 poslužio kao jedan od prototipova budućeg smartfona.

Prema članku u The Washington Postu nastaje pod budnim okom proizvođača fotoaparata tvrtkom Light i Foxconn kao investitorom. Ideja je da sve leće će istovremeno snimati fotografije na različitim žarišnim duljinama, a zatim ih ubaciti u jednu veliku 64 MP fotografiju.

Službena najava će se održati u drugoj polovici ove godine. Ako uzmemo u obzir troškove prethodnog uređaja Light L16, koji je bio samostalni fotoaparat, i koštao gotovo 2 tisuće dolara, onda je jasno da nadolazeći smartfon neće biti jeftin. Inače fotoaparat Light  L16 je uspio snimiti slike rezolucije do 52 MP.   

Piše: Sanja Ledinek
02.07.2018. 09:31:00
http://metro-portal.hr/dolazi-nam-pametan-telefon-s-9-kamera/113029/