Metro-portal.hr

objavljeno 07.01.2010. 13:02:24
Dom Sportova

Dolazak Spandau Balleta sve je bliži

Engleski hit makeri laganim korakom do Zagreba

Na službenoj stranici Spandau Balleta je objavljeno da povratnička turneja započinje u Beogradu 26.02.2010. godine, a dan iza toga Spandau Ballet nastupa u Hrvatskoj u Velikoj dvorani Doma Sportova, što znači da su u ovom dijelu Europe samo u Hrvatskoj i Beogradu.

Engleski hit-makeri 80-tih, Spandau Ballet, u sklopu promotivne turneje pod slikovitim nazivom „The Reformation Tour", nakon 20 godina ponovno na svjetskoj glazbenoj sceni.

Na spomen njihovog imena, malo je onih koje neće preplaviti val nostalgije. Osamdesetih su Spandau Ballet žarili i palili diljem svijeta. Nije bilo tinejdžerice koja nije imala sobu oblijepljenu njihovim posterima, a dragi su bili i onima, nešto starijima. Danas često susrećemo i pripadnike novih generacija, koji su u to vrijeme bili još bebe, a neki „niti u planu", kako pjevuše uz radio neki od njihovih hitova, a da zapravo nisu potpuno sigurni o kojem je bendu riječ. No znaju da im se sviđa, a uskoro će imati priliku upoznati ih i bolje.

Njihov basist, Martin Kemp, uoči turneje izjavio je kako će njihovi nastupi biti nešto posebno i ustvrdio kako neće dopustiti da povratnička turneja bude „blijeda slika" Spandau Balleta već da će dati sve od sebe i napraviti posao kako valja. Da dečki misle ozbiljno dokazao je i njihov londonski koncert, održan 20. listopada u Areni O2. Karte za njega rasprodane su za 20 minuta. Dodan je još jedan koncert s kojim se dogodilo isto.

Da njihova slava zapravo nikada nije nestala potvrđuje činjenica koju smo spomenuli na samom početku ove priče - neki novi klinci jednako vole Spandau Ballet kao i njihovi roditelji prije dvadesetak godina. I nesumnjivo, i jedni i drugi podjednako će uživati i u novom albumu "Once more" objavljenom dan prije velikog londonskog koncerta. Album sadrži sve njihove ponovno snimljene hitove s bogatijim zvukom. Što još reći osim: požurite po album, pustite ga da svira, pojačajte glasno i vježbajte riječi. Trebat će vam - još jednom!

Spandau Ballet nastupiti će u zagrebačkom Domu sportova 27. veljače.

Cijene ulaznica su 250 kuna ako ih kupite do 10. siječnja, 300 kuna od 10. siječnja do 26. veljače i 350 kuna na dan koncerta. Moguće kupiti u sustavu Eventima. 

07.01.2010. 13:02:24
http://metro-portal.hr/dolazak-spandau-balleta-sve-je-blizi/30172/