Metro-portal.hr

objavljeno 20.01.2010. 09:15:45
STRAH OD SAMOĆE

Dolazak bebe može vam poboljšati društveni život

Prema novoj studiji, samo mjesec dana nakon poroda grupa prijatelja porast će vam za osam ljudi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)

Iako se mnoge žene plaše da će izgubiti kontakt s mnogim ljudima nakon što postanu majke, nema razloga za to jer prema najnovijoj studiji događa se upravo suprotno. Naime, po dolasku bebe, samo mjesec dana nakon poroda, broj prijatelja naglo raste.

„Beba mijenja život iz temelja. To može biti uznemirujuće za majke koje misle da će izgubiti veze sa svojim prijateljima", kaže Katie Barlow iz CLIC Sargenta, zaklade koja je provela ispitivanje među 4,000 majki, a prenosi Telegraph.

„No, iz našeg istraživanja se čini da grupa prijatelja ustvari raste i da ih viđaju češće", rekla je Barlow. Prema studiji, samo mjesec dana nakon dolaska bebe broj prijatelja se povećava za osam.

Oko 48 posto anketiranih žena izjavilo je da im je jedan od glavnih ciljeva nakon poroda uspostava „kruga povjerenja" s prijateljima na koje se mogu u potpunosti osloniti u slučaju potrebe. Njih šest od deset uvjerene su kako su ostale majke više od njih prilagođene toj novoj ulozi, i umno i u smislu ponašanja. Dvije trećine žena koristi Facebook kako bi ostale u kontaktu s prijateljima i ostalim mamama.

Istraživanje je provedeno povodom Yummy Mummy tjedna , humanitarne akcije koja se održava od 6. do 14. ožujka u Velikoj Britaniji i koju organizira CLIC Sargeant, zaklada za djecu oboljelu od raka.

20.01.2010. 09:15:45
http://metro-portal.hr/dolazak-bebe-moze-vam-poboljsati-drustveni-zivot/31038/