Metro-portal.hr

objavljeno 22.06.2010. 20:27:00
ČAJOPIJA

Dokumentirala vlastiti život s 32,000 vrećica za čaj

Patti Gaal-Holmes iz Portsmoutha ne piše dnevnik i ne skuplja sitnice već uspomene čuva uz pomoć iskorištenih vrećica za čaj

čaj vrećica
čaj vrećica (Shutterstock)

Dok jedni skupljaju razne predmete ili vode dnevnike, jedna 44-gdišnjakinja u svojim koferima s uspomenama ima ni manje ni više nego 32,000 iskorištenih vrećica za čaj. "Obožavam piti čaj u uvijek sačuvam vrećice jer na taj način označavam dane - to je bolje od dnevnika", kaže Patti Gaal-Holmes, majka troje djece, koja je u proteklih 11 godina usavršila tehniku skupljanja i sušenja iskorištenih vrećica. Prvo popije čaj, zatim vrećicu stavi na komad papira da se iscijedi. Nakon toga označi vrećicu brojem i eventualno zapiše s kim je pila čaj ili bilo što zanimljivo iz razgovora. Zatim vrećice stavlja na radijator ili ih suši na suncu prije nego ih spremi u jedan od tri ogromna kofera.

>> Mršavite uz zašećereni zeleni čaj

>> Smirite živce uz čaj

"Pomalo smrde, ali meni je to jako smirujuće. Katkada moji prijatelji misle da je sve to čudno ili ekscentrično, a moja djeca samo kažu: 'To je mama i njen čaj'", objašnjava za britanski Metro doktorandica iz Portsmoutha.

>> Kolekcionarstvo - jednom gadost, drugom radost

Možda zvuči bizarno, ali je istina i to da zna prekopati kantu za smeće kad dođe do prijatelja kako bi izvukla iskorištene vrećice i stavila ih u specijalnu kutijicu koju gotovo uvijek nosi sa sobom. Gaal-Holmes kaže da joj je ispijanje čaja svojevrsni ritual I da dnevno uživa u između šest do deset šalica tog napitka. "Katakada, tjekom noći, ne mogu dočekati da ustanem ujutro jer se toliko radujem onoj prvoj šalici čaja", kaže. Osim toga, izjavila je da najviše uživa u jakom čaju s mlijekom, najčešće Assamu, a ponekad joj se pije i Earl Grey. Idealan čaj je kad ga skuham u čajniku, uspem u svoju specijalnu šalicu i zatim umočim malo čokolade.

Gaal-Holms je svoje kofere izložila u galeriji Eldon u Portsmouthu.

22.06.2010. 20:27:00
http://metro-portal.hr/dokumentirala-vlastiti-zivot-s-32-000-vrecica-za-caj/43174/