Metro-portal.hr

objavljeno 23.02.2021. 12:31:00
FILMOVI

Dokumentarac Nun of Your Business ide u kina

Film prikazuje istinite događanje, no uz igrane scene - vjerodostojan prikaz događaja postignut je uz pomoć time-lapse sekvence fotografija - događaji su rekonstruirani na temelju fotografija

Ivana Marinić Kragić
Ivana Marinić Kragić (Arhiva)

Nagrađivani dokumentarac igrat će u nezavisnim kino dvoranama u Zagrebu, Puli, Čakovcu, Varaždinu i Rijeci, a nakon toga i u drugim kinima diljem Hrvatske.

Dobitnik nagrade publike na Zagreb Doxu, gdje je imao svjetsku premijeru, rekonstruira put dviju djevojaka od njihova zaređenja u potrazi za duhovnijim i boljim životom, slučajnog susreta na katoličkom okupljanju u Zagrebu, preko razočaranja i neugodnih iskustava koje su doživljavale unutar institucije, do odluke života da napuste samostan.

Razočarane Crkvom, seksualnim i psihičkim zlostavljanjem koje se ondje događalo, u potrazi za ljubavlju donose najtežu odluku - napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Film prikazuje istinite događanje, no uz igrane scene - vjerodostojan prikaz događaja postignut je uz pomoć time-lapse sekvence fotografija - događaji su rekonstruirani na temelju fotografija, dnevnika i videa iz njihovih privatnih arhiva.

Glume Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović, Vlasta Ramljak.

23.02.2021. 12:31:00
http://metro-portal.hr/dokumentarac-nun-of-your-business-ide-u-kina/130544/