Metro-portal.hr

objavljeno 16.10.2021. 08:31:00
FILMOVI

Doku-hitovi na vikend repertoaru Dokukina

Za vikend i zaključno gostovanje Subversive Festivala uz predstavljanje knjige i online razgovor u kojem sudjeluju autori Paško Bilić, Toni Prug i Mislav Žitko, te feministička politička ekonomistkinja Ursula Huws

Sjajni filmovi tijekom vikenda
Sjajni filmovi tijekom vikenda (Arhiva)

Ovoga tjedna na programu Dokukina KIC su dva zanimljiva dokumentarna naslova koja ne prestaju osvajati nagrade i kritičke hvalospjeve: neponovljivi Agent Krtica čileanske dokumentaristice Maite Alberdi i dokuhit kakvog Hrvatska dugo nije vidjela, Ljubav oko svijeta para Rostuhar.

Agent Krtica neobični je dokumentarac koji je svoju premijeru imao na filmskom festivalu Sundance, bio u užem izboru za Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film i nakon toga proputovao svijet kao "najtopliji špijunski film ikada snimljen", da se oslonimo na riječi kritičara Erica Kohna za IndieWire. Kada se obitelj žene koja boravi u domu za umirovljenike zabrine za dobrobit, privatni istražitelj angažira Sergia da se prijavi kao novi štićenik doma i pokuša (raz)otkriti istinu. Osim nove tehnologije, Sergio mora naučiti nositi se i s posve novim situacijama; može li zadržati emocionalnu distancu od drugih, koja je potrebna da bi uvjerljivo odradio ulogu krtice? Film možete pogledati u petak 15. listopada u 20 satisubotu 16. listopada u 18 sati i nedjelju 17. listopada u 21 sat.

Dokumentarno ostvarenje poznatog putopisca Davora Rostuhara i njegove supruge Anđele Rostuhar ne prestaje puniti kino-dvorane diljem Hrvatske još od ljetne turneje. Ljubav oko svijeta film je zamamne vizualne poetike u kojem se putovanje isprepliće s ljubavi - ljubavi prema prirodi, različitim kulturama i bogatstvu ekspresija i emocija. Dobitnik nagrada publike na ZagrebDoxu i Danima hrvatskog filma bez tabua iscrtava  geografski, ekonomski i politički krajolik međuljudskih odnosa, nikada ne zanemarujući snagu individualca. Dokumentarac uhvatite u nedjelju 17. listopada u 19 sati.

16.10.2021. 08:31:00
http://metro-portal.hr/doku-hitovi-na-vikend-repertoaru-dokukina/134679/