Metro-portal.hr

objavljeno 31.10.2012. 14:06:00
ODLIČNO!

Dokazano postojanje jetija DNK analizom

Voditelj istraživanja dr. Valentin Sapunov tvrdi da testovi pokazuju da se radi o sisavcu koji je bliži srodnik čovjeka nego majmuna, jer se DNK razlikuje od ljudskog za samo 1 posto

Postoji li stvarno Jeti?
Postoji li stvarno Jeti? (Arhiva)

Tijekom 2011. godine međunarodna je ekspedicija u jednoj sibirskoj pećini pronašla uzorke kose, koji su nakon toga prošli opsežnju DNK analizu koja je pokazala da dlaka ne pripada poznatim sisarima poput vuka, koze ili medvjeda.

Štoviše, voditelj istraživanja dr. Valentin Sapunov tvrdi da testovi pokazuju da se radi o sisavcu koji je bliži srodnik čovjeka nego majmuna, jer se DNK razlikuje od ljudskog za samo 1 posto.

Dr. Sapunov nije izrijekom rekao da je kosa pripadala Jetiju, no prema njegovom interesu za kriptozoologiju kojom se bavi cijelu svoju karijeru, naslijedivši oca Borisa, poznatog ruskog povjesničara, stručnjaka za narodne legende, očito je da tvrdi baš to.

Nakon što su prošle godine sazvali hitnu konferenciju o Jetijima na kojoj su predstavili otiske nogu i ostatke kreveta, pokazavši i dlake kose koje je pronašao Anatolij Fokin, s otkrićem DNK testiranja pričekali su dok nisu bili potpuno sigurni. Što to znači za ljudsku evoluciju i postoji li stvarno mitski Jeti nismo sigurni, no odgovori bi trebali stići brzo. 

31.10.2012. 14:06:00
http://metro-portal.hr/dokazano-postojanje-jetija-dnk-analizom/74628/