Metro-portal.hr

objavljeno 15.04.2010. 18:42:59
MILAN BANDIĆ:

Dok sam ja tu, Zagreb neće biti grobar ni jednog sportskog kluba

Oni koji su eventualno nešto napravili neka odgovaraju, komentirao je gradonačelnik tešku financijsku situaciju u Ciboni

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/Cropix)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je danas da grad Zagreb, dok mu je on na čelu, neće biti grobar ni jednog vrhunskog sportskog kluba koji je simbol grada i Hrvatske.

Bandić je to rekao novinarima nakon otvorenja rekonstruiranog dijela Ulice 7 na Žitnjaku, upitan o jučerašnjem sastanku u Gradskoj upravi s predstavnicima Košarkaškog kluba Cibona, koje je predvodio direktor Kluba Andro Knego.

"Naći ćemo načina da organiziramo ovosezonski košarkaški spektakl Final Four NLB lige, ali i da saniramo stanje u klubu, i budemo glavni partner KK Ciboni, ali uz jedan dodatak, pošteno i transparentno do zadnje lipe, uvid u knjige i imovinu Cibone, da možemo napraviti inventuru i okrenuti novu stranicu, te krenuti ponovno ka europskim visinama", rekao je Bandić.

"Grad Zagreb je bio i ostat će glavni sponzor i glavni partner vrhunskih zagrebačkih i hrvatskih sportskih klubova", poručio je Bandić.

Istaknuo je da je Cibona jedan od najtrofejnijih zagrebačkih i hrvatskih klubova.

"Zagreb, dok sam ja na čelu, neće biti grobar niti jednog kluba, pa ni Cibone, ali moramo otvoriti knjige, 20 godina tamo Zagreb nije imao uvida u pravo stanje stvari i konačno je došlo vrijeme da podvučemo crtu. Oni koji su eventualno nešto napravili neka odgovaraju, ali igrači i klub ne smiju zbog toga ispaštati", poručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Cibona se nalazi u teškoj financijskoj situaciji, igračima kasne plaće, a klub, po pisanju medija, duguje oko 55 milijuna kuna.

15.04.2010. 18:42:59
http://metro-portal.hr/dok-sam-ja-tu-zagreb-nece-biti-grobar-ni-jednog-sportskog-kluba/37949/