Metro-portal.hr

objavljeno 24.02.2020. 17:14:00
COOL

Dodjela nagrada za strašne žene godine ~ Fierce Women WoW

Na adrese udruge i uredništva portala posljednjih su mjeseci pristigle prijave za preko 40 iznimnih pojedinki i organizacija koje su dale značajan doprinos borbi za rodnu ravnopravnost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj

Tko će dobiti nagradu?
Tko će dobiti nagradu? (Jimbo Bernaus)

Portal Voxfeminae.net i društveno poduzeće Fierce Women po prvi put organiziraju dodjelu nagrada za strašne žene godine. Proslava stvaralaštva i postignuća žena održat će se u srijedu, 4. ožujka, s početkom u 18h u Botaničaru (Trg Marka Marulića 6, Zagreb). Tada će javno biti predstavljeno pet strašnih žena i heroina koje su dale značajan doprinos za rodnu ravnopravnost, pravednost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj u protekom razdoblju.

Dodjela nagrada za strašne žene godine nastavak je na dugogodišnje aktivnosti udruge K-zona, koja kroz portal Voxfeminae.net, Vox Feminae Festival te društvenu igru 'Fierce Women' već više od desetljeća radi na istraživanju, bilježenju i širenju znanja o postignućima žena u područjima kulture, politike, ljudskih prava, umjetnosti, znanosti i feminizma.

Na adrese udruge i uredništva portala posljednjih su mjeseci pristigle prijave za preko 40 iznimnih pojedinki i organizacija koje su dale značajan doprinos borbi za rodnu ravnopravnost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj. Prijedloge građanki i građana evaluirao je žiri udruge K-zona.

Na događaj su pozvane sve nominirane žene, a s pet dobitnica koje će biti javno otkrivene na samom događaju razgovore će voditi novinarke i članice uredništva portala Voxfeminae.net - Antonela Marušić i Tihana Bertek. Prisutnima će se ispred K-zone obratiti Gabrijela Ivanov, osnivačica društvenog poduzeća 'Fierce Women'. Dodjela nagrada stoga je prilika da se uoči osmog marta - međunarodnog dana žena, valorizira, popularizira i u fokus javnosti još jednom stavi djelovanje i postignuća svih nominiranih.

Dodjela nagrade za strašne žene godine ujedno je nastavak djelovanja K-zone u sferi podizanja vidljivosti stvaralaštva i znanja o postignućima žena diljem svijeta. Događaj se odvija u sklopu zajedničkih aktivnosti partnerica na projektu 'Women on Women' koje čine festivali Mesto žensk iz Slovenije, Tiiiit.Inc iz Makedonije te Outlandish Theatre iz Irske. Svaka će od navedenih organizacija u narednom periodu održati dodjelu nagrada za strašne žene godine u svojim lokalnim sredinama.

Događaj i aktivnosti iz projekta sufinancira se kroz sredstva Europske unije - program Kreativna Europa te Zaklade Kultura Nova. Organizacijsku podršku pruža Botaničar.

24.02.2020. 17:14:00
http://metro-portal.hr/dodjela-nagrada-za-strasne-zene-godine-fierce-women-wow/123978/