Metro-portal.hr

objavljeno 17.12.2018. 14:01:00
ZBELETRON

Dodjela LOTY nagrada i promocija Zbeletronovih kalendara

Članicama Zbeletrona čast je i zadovoljstvo ovom simboličnom dodjelom nagrada ukazati na sva njihova postignuća i doprinose u stvaranju tolerantnijeg društva

Dođite na dodjelu LOTY 2018.!
Dođite na dodjelu LOTY 2018.! (Nina Đurđević)

Udruga Zbeletron vas poziva vas da se u petak, 21. prosinca s početkom u 21 sat pridružite u Prostoru Do (Spunk) na glasanju i svečanoj dodjeli nagrada LOTY. LOTY, odnosno Lez of the Year je priznanje za LezBijku godine koje udruga Zbeletron već sedmu godinu zaredom dodjeljuje osobama, kolektivima i inicijativama koji pridonose vidljivosti lezbijki, biseksualnih i trans žena na području sporta, kulture, aktivizma i općenito poboljšavaju kvalitetu života LGBTIQ+ manjine.

Od 2012. godine osobe iz zajednice imale su priliku glasati za više od 60 inicijativa ili pojedinki koje su svojim postignućima djevojkama i ženama utrle pute ka lagodnijem životu u Hrvatskoj, nadahnule ih da stvaraju i ponosno žive svoje identitete. Članicama Zbeletrona čast je i zadovoljstvo ovom simboličnom dodjelom nagrada ukazati na sva njihova postignuća i doprinose u stvaranju tolerantnijeg društva. 

Upravo zato su ove godine odlučile izraditi Zbeletron kalendar za 2019. godinu, na kojem možete pronaći neke od svojih favoritkinja koje su se u proteklih sedam godina našle na popisu nominiranih za LOTY nagradu. Autorica kalendarskih fotografija je Nina Đurđević (www.ninafotka.com).

Osim zidnog kalendara, Zbeletron je po uzoru na katoličke kalendare izradio i jednolisni kalendar, na kojemu su označeni datumi važni za LGBT+ zajednicu.

Kalendari će se moći kupiti na samom događanju, a svi i sve koji nisu u mogućnosti doći na LOTY svoje primjerke kalendara mogu rezervirati putem e-maila: zbelenatron@gmail.com.

Popis nominiranih možete pronaći na Facebook stranici događanja, ali i na samom događanju. Za vaših top tri favoritkinja glasujete na samom eventu, principom zaokruživanja. Tri osobe/kolektiva koji/e osvoje najviše glasova publike kući nose simbolične nagrade, za koje se ove godine pobrinula talentirana mlada ilustratorica Šareni Artikal.

Proteklih godina najviše glasova pokupili/e su: 2012. godine Le Zbor, Pol' 9 kod Sabe i ZbeLeTron, 2013. godine Žen, Karla i Milka na Prideu i Autovci, 2014. godine Marina Milković, Zemlja za nas i Vox Feminae, 2015. godine AUTovci, Nezzlezz i Libela, 2016. Espi Tomičić, Ana Brakus i Sandra Tolić te 2017. Tus Nua, Faktiv i Ana Opalić.

Za glazbene podražaje pobrinut će se Playground Hustle, DJane Ru i DJane Muzika za dobar đir, kojima je ovo ujedno i premijerni nastup na Zbeletronu.

Playground Hustle je duo iz Zagreba nastao početkom 2016. godine koji spaja mračnu elektroniku s eksperimentalnim repom. Producentica Ivona Eterović (Tonota) zaslužna je za instrumentalni dio, stvarajući ga kombinacijom sviranja akustične i električne gitare/basa i svih ostalih elemenata koji se nalaze u jednom glazbenom softveru. Marija Magdalena Slović (Megi) zaslužna je pak za vokalni dio, od pisanja tekstova do njihove izvedbe, bilo repanjem ili pjevanjem. Poslušajte ih na https://playgroundhustle.bandcamp.com.

DJane Ru đuskanje na plesnom podiju pomalo mijenja đuskanjem za DJ pultom i selektiranjem fine muzike po tvom i svom guštu, s naglaskom na electro-pop glazbene manire. Ponekad voli sve što voli mladež, i svi/sve koje se tako osjećaju. Kaže kako najviše voli zaprljati tvoje i svoje plesne cipelice. 

DJane Muzika za dobar đir je glazbena selekcija uhu i kuku ugodnih ritmova koja se prilagođava po potrebi plesnih podija, improviziranih šankova i prijateljskih druženja. Poslušajte kako zvuči dobar đir u svim prigodama: https://soundcloud.com/muzikazadobardir.

Ulaz na program je besplatan.

Više informacija o Lez of the Year dodjeli nagrada možete potražiti na Facebook stranici eventa

17.12.2018. 14:01:00
http://metro-portal.hr/dodjela-loty-nagrada-i-promocija-zbeletronovih-kalendara/115953/