Metro-portal.hr

objavljeno 19.02.2008. 18:39:31
DIZAJN

Dodijeljene nagrade časopisa Wallpaper

Najbolji grad - Los Angeles
Najbolji grad - Los Angeles (MEX)

Časopis  Wallpaper već tradicionalno u siječnju svake godine dodjeljuje nagrade za najbolje od najboljeg u raznim kategorijama. Ovaj prestižni britanski časopis za dizajn, modu, umjetnost i arhitekturu rado je čitan među modnim dizajnerima, dizajnerima interijera, arhitektima, kulturnjacima i građevinarima, pa ne čudi što su njegove godišnje nagrade jedne od najočekivanijih i najcjenjenijih među tim strukama.

Kategorije u kojima se dodjeljuju nagrade svake se godine mijenjaju, a nakon što ih žiri definira izaberu se pet proizvoda, dizajnera ili radova koji zatim konkuriraju za Wallpaper Design Award. Ove godine u žiriju je sjedilo impresivno društvo – Patricia Urquiola, Andre Balazs, Tadao Ando, Wong Kar-wai, Donatella Versace i Langlands & Bell. Nakon dugog vijećanja, izabrali su pobjednike, a mi vam predstavljamo neke od njih.

Najbolji proizvod za uljepšavanje

TweezLight pinceta koja ima ugrađenu LED rasvjetu tako da svoje obrve možete uljepšati na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme. Čak i ako se nalazite u prostoriji gdje nema dovoljno svjetla.



Proizvod koji je najviše pridionio kvaliteti života

Laptop od Yvesa Behara stoji samo sto dolara. U čemu je kvaka? Riječ je o laptopu koji su osmislili Behar i Nicholas Negroponte, direktor MIT Media Laba. Po niskoj cijeni prodavali su ga vladama zemalja u razvoju koje su ga potom podijelile školama kojima su takvi proizvodi do tada bili daleka budućnost. Svaka čast!

Najbolja kabina za presvlačenje

A mi smo mislili da nam se nijedna kategorija više ne može činiti neobičnom. U kategoriji najbolje kabine za presvlačenje pobjedu je odnijela ona Christiana Diora u Parizu. Arhitekt je Peter Marino.

Najbolji ležaj

Tapecirani krevet od Ralpha Laurena zove se Noble Estate.

Najbolji koktel

Red Heaven, Smirnoff votka

Najbolji grad

Iako žiri priznaje kako im je u ovoj kategoriji bilo najteže odlučiti o pobjedniku, prvo mjesto na kraju je pripalo ‘šminkerskom’ američkom gradu, Los Angelesu. U konkurenciji su još bili Berlin, Buenos Aires, Mumbai i Tokijo.

Najbolji hotelski apartman

Ty Warner penthouse koji se nalazi u hotelu Four Seasons u New Yorku. Kao i svaki drugi penthouse, ima sve što jedan bogataš može poželjeti. I više od toga. 

Piše: Iva Novak
19.02.2008. 18:39:31
http://metro-portal.hr/dodijeljene-nagrade-casopisa-wallpaper/3197/