Metro-portal.hr

objavljeno 07.09.2012. 15:51:51
VMA

Dodijeljene MTV Video Music Awards

Glavnu nagradu večeri za Najbolji spot godine, osvojila je Rihanna za "We Found Love", koja je i otvorila show vrelim izvođenjem pjesme "Cockiness (Love It)" sa A$AP Rocky-jem

"2012 MTV Video Music Awards" dodjela održana je noćas u Los Angelesu. Večer je protekla u znaku noviteta - nove pjesme premijerno su izveli Taylor Swift, Alicia Keys, P!Nk, Green Day i Lil Wayn, dok su One Direction, Frank Ocean, 2 Chainz i Calvin Harris imali svoj debi nastup na VMA pozornici.

Glavnu nagradu večeri za Najbolji spot godine, osvojila je Rihanna za "We Found Love", koja je i otvorila show vrelim izvođenjem pjesme "Cockiness (Love It)" sa A$AP Rocky-jem. A onda se pozornica pretvorila u veliki tulum i popularna Rhi-Rhi je s publikom otpjevala pobjednički hit "We Found Love" s popularnim producentom Calvinom Harrisom, koji je i sam osvojio nagradu za "Best Electronic Dance Music Video".

Chris Brown je osvojio dvije nagrade za Najbolji spot muškog izvođača i Najbolju koreografiju za spot "Turn up the Music", dok je M.I.A. osvojila priznanja za Najbolju režiju i Najbolju kameru za "Bad Girls".

Nicki Minaj je imala Najbolji spot ženskog izvođača, Drake i Lil Wayne su odnijeli kući nagradu za Najbolji Hip Hop spot, Coldplay su ove godine imali Najbolji rock video, dok je Demi Lovato osvojila nagradu za Najbolji spot s porukom.

Pošto se istovremeno održavala i konvencija Demokratske stranke, povodom nadolazećih predsedničkih izbora, voditelj ceremonije dodjele Kevin Hart je predstavljen kao "budući predsjednik Amerike". U svom uvodnom skeču, Hart je "dohvatio" glumicu Kristen Stewart, koja se nije pojavila na dodjeli, aludirajući na njezino nevjerništvo. Ali i prinova Snookie i "priznanje" Franka Oceana su bili teme njegovog uvodnog govora.

P!nk je započela zabavu leteći na trapezu dok je pjevala hit "Blow Me (One Last Kiss)", dok je mlada R&B zvijezda Frank Ocean imao svoj debi nastup. On se odlučio za intimno, akustično izvođenje pjesme "Thinking Of You" sa njegovog prvog albuma.

Zvijezde večeri bili su momci iz benda One Direction, koji su osvojili čak tri Moonman statue, i to za Najboljeg novog izvođača, Najbolji pop spot i za Najviše share-an spot na društvenim mrežama.

Nezaboravne nastupe imala je i Alicia Keys, koja je izvela novi singl "Girl on Fire", a, kao iznenađenje, pridružila joj se Nicki Minaj u društvu američke gimnastičarke Gabby Douglas, koja je pokazala nevjerojatne akrobacije na bini.

Ova čarobna večer glazbe i komedije zatvorila je Taylor Swift s duhovitim nastupom novog hit single "We Are Never Ever Getting Back Together".

Prezenteri na "2012 MTV Video Music Awards" su bili Katy Perry, Emma Watson, Mac Miller, "Fierce Five", The Wanted, Wiz Khalifa, Demi Lovato, Miley Cyrus, Andy Samberg, Rashida Jones, 2 Chainz, Ke$ha, Tyler the Creator, Rita Ora, Dwight Howard, Rebel Wilson, Zoe Saldana i Psy.

KOMPLETAN POPIS POBJEDNIKA NA "2012 MTV VIDEO MUSIC AWARDS"

 

  • Best Pop Video - One Direction "What Makes You Beautiful"

  • Best Male Video - Chris Brown "Turn Up The Music"

  • Best Rock Video - Coldplay "Paradise"

  • Best Hip Hop Video - Drake feat. Lil Wayne "HYFR"

  • Best Female Video - Nicki Minaj "Starships"

  • Best New Artist - One Direction "What Makes You Beautiful"

  • Best Video With a Message - Demi Lovato "Skyscraper"

  • Best Electronic Dance Music Video - Calvin Harris "Feel So Close"

  • Most Share-Worthy Video - One Direction "What Makes You Beautiful"

  • Best Art Direction - Katy Perry "Wide Awake"

  • Best Choreography - Chris Brown "Turn Up The Music"

  • Best Cinematography - M.I.A. "Bad Girls"

  • Best Editing - Beyonce "Countdown"

  • Best Visual Effects - Skrillex "First Of The Year (Equinox)"

  • Best Direction - M.I.A. "Bad Girls"

  • Video of the Year - Rihanna feat. Calvin Harris "We Found Love"

 

07.09.2012. 15:51:51
http://metro-portal.hr/dodijeljene-mtv-video-music-awards/73773/