Metro-portal.hr

objavljeno 18.06.2011. 22:15:00
ŠTETA!

Dodig pokleknuo u finalu Rosmalena

Bio je ovo Dodigov drugi nastup u finalu nekog ATP turnira, no u Rosmalenu nije uspio ponoviti uspjeh iz Zagreba s početka ove godine kada je podigao pobjednički pehar

Ivan Dodig
Ivan Dodig (Facebook)

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije uspio osvojiti naslov pobjednika ATP turnira u Rosmalenu, njega je u finalu svladao iskusni Rus Dmitrij Tursunov sa 6-3, 6-2 nakon sat i 16 minuta igre piše Hina. Bio je ovo Dodigov drugi nastup u finalu nekog ATP turnira, no u Rosmalenu nije uspio ponoviti uspjeh iz Zagreba s početka ove godine kada je podigao pobjednički pehar.

Ključni trenutak u prvome setu dogodio se pri vodstvu ruskog igrača od 2-1 kada je uspio ostvariti break" za 3-1. Dodig je vrlo loše odigrao posljednji poen u toj igri dva puta neuspješno pokušavši lobati Tursunova. Odmah u sljedećoj igri Dodig je imao tri prilike za "re-break", što su mu ujedno bile i jedine tri "break-lopte" u susretu, no niti jednu nije uspio realizirati.

Kiša, zbog koje je sam dvoboj i kasnio dva sata, prekinula je susret na sat i pol pri rezultatu 2-2 u drugom setu, a nakon povratka igrača na teren Dodig nije uspio osvojiti niti jedan gem. Tursunov mu je dva puta oduzimao servis i uvjerljivo priveo susret kraju. Tursunovu je ovo sedmi naslov pobjednika na ATP Touru, a prvi nakon dvije godine kada je bio pobjednikom također na turniru koji se igra na travi u Eastbourneu.

FINALE:

Dmitrij Tursunov (Rus) - IVAN DODIG (HRV/4) 6-3, 6-2

18.06.2011. 22:15:00
http://metro-portal.hr/dodig-pokleknuo-u-finalu-rosmalena/60315/