Metro-portal.hr

objavljeno 28.03.2009. 02:03:00

Dočekajte goste u čistom domu

Nekoliko jednostavnih ‘mirišljavih’ koraka i gosti će ostati oduševljeni izgledom vašeg doma

Koristite omiljeni osvježivač zraka kako biste uklonili sve neugodne mirise
Koristite omiljeni osvježivač zraka kako biste uklonili sve neugodne mirise

Vaši prijatelji su upravo nazvali i rekli vam kako su se ‘slučajno’ našli u blizini vašeg doma, te žele svratiti. Dok držite slušalicu u ruci gledate oko sebe i razmišljate kako ćete očistiti vlastiti dom u tih desetak minuta, koliko im treba da pokucaju na vaša vrata. Vrlo jednostavno! Krenite od samog početka uz nekoliko korisnih savjeta portala Sarajevo x koji slijede u nastavku.

Kontrola kućnih mirisa

Pošpricajte po prostoriji vaš omiljeni osvježivač zraka kako biste uklonili sve neugodne mirise. Posebnu pozornost treba obratiti na područja gdje odlažete smeće. Pojačajte klimu, ventilator ili jednostavno otvorite širom prozore kako bi osvježili sve prostorije. Ubacite nešto slatko i ukusno u pećnicu. Neke domaćice uvijek u hladnjaku imaju barem paket gotovih pogačica sa džemom ili čokoladom, koje treba samo ispeći. Ne samo da će vaš dom fantastično mirisati, već ćete imati i pravu poslasticu za goste.

Mali trikNišta ne može vaš dom učiniti prljavijim od nabacanih stvari po podu. Uzmite košaru i u nju ubacujte sve što vam dođe pod ruku. Košaru sakrijte, a nakon što gosti odu, stavite stvari gdje pripadaju.

Kontrola nereda

Ništa ne može vaš dom učiniti još prljavijim i kaotičnijim od gomile i gomile nabacanih stvari po podu i svim kutovima. Uzmite košaru za veš ili običnu vreću i u nju ubacujte sve što vam dođe pod ruku. Kada ste završili sa prikupljanjem razbacanih stvari, ‘sakrijte’ negdje košaru ili vreću. Kada gosti konačno odu, možete početi razmišljati o tome da sve stvari vratite na svoje mjesto, jer to će sigurno potrajati.

Osvježite se 

Stanite ispred čistog ogledala u kupaonici i dobro se pogledajte. Činjenica je da će vaši gosti najviše gledati upravo vas, a ne cijelo vrijeme provoditi razgledavajući vaš dom. Ako je potrebno, promijenite odjeću, počešljajte se i stavite na sebe neki ugodan parfem.

Dnevna soba

Prostorija gdje ćete se najviše družiti s gostima, zahtijeva vašu najveću pozornost. Budući da ste već sredili nered i osvježili sve prostorije, sada se morate usredotočiti na čišćenje površina, tj. brisanje prašine s namještaja. Morate biti brzi i ukloniti nepotrebne stvari sa komode, stola i slično. Ne bi bilo loše da brzinski usisate dnevnu sobu.

Kupaonica

Uzmite krpu za čišćenje, pošpricajte je s odgovarajućim sredstvom za čišćenje i što brže izribajte sve vidljive površine u kupaonici, a naročito ogledalo. Vodite računa da imate dovoljno sapuna za ruke, čisti ručnik i da je toaletni papir na svom mjestu.

Hodnik

Prva stvar koju će vaši gosti vidjeti je vaš ulazni hodnik. Zato raščistite svu razbacanu odjeću i nepotrebne stvari, te detaljno obrišite pod.

Posuđe

Ako imate još nekoliko minuta za spremanje, obavezno ubacite prljavo posuđe u perilicu za pranje posuđa ili ih zalijte toplom vodom i uredno poredajte u sudoper. Nemojte zaboraviti čistom krpom preći i preko kuhinjskih površina.

Ako ste sve gore navedeno uredno obavili, a vaši gosti još nisu stigli, svakako nastavite sa sitnim uljepšavanjima, sve dok oni ne dođu. Usredotočite se samo na one prostorije koje će vaši gosti imati priliku vidjeti.    (METRO)

28.03.2009. 02:03:00
http://metro-portal.hr/docekajte-goste-u-cistom-domu/9018/