Metro-portal.hr

objavljeno 16.12.2010. 14:25:00
TA DIVNA SPLITSKA NOĆ

Doček Nove godine na splitskoj Rivi otvara Petar Dragojević

Osim Petra koji je zadužen za uvertiru, Splićane će u 2011. uvesti Oliver Dragojević i Dupini, Marijan Ban i Diktatori te talentirana Lidija Bačić

Oliver Dragojević
Oliver Dragojević (Karmen Mrkić, CROPIX)

Za Novogodišnji program pod nazivom "Ta divna splitska noć" koji se održava na Splitskoj rivi ove godine potvrđen je i nastup mladog Petra Dragojevića. Osim Petra koji je zadužen za uvertiru velikog spektakla Splićane će u 2011. uvesti Oliver Dragojević i Dupini, Marijan Ban i Diktatori te talentirana Lidija Bačić - potvrdili su organizatori "Dalmacijakoncert" na čelu s Tomislavom Mrduljašem.

Oliver Dragojević je kazao kako očekuje lijepu i ludu noć te da nije mogao odbiti ponudu da pjeva u svome gradu na dočeku Nove godine iako je nastup u Splitu uvijek najzahtjevniji i najteži. Drago mu je da spektakl otvara njegov nećak Petar kao predstavnik mladih glazbenih snaga grada Splita. Govoreći kako će mu nastup u silvestarskoj noći biti kruna na 2010. godini, Marijan Ban je rekao da odabir izvođača predstavlja vrhunsku kombinaciju te da svi oni imaju programa za dva dana pjevanja.

Mlada Lidija Bačić je pak kazala kako joj je čast što je odabrana da u društvu s Oliverom i Banom uvede Splićane u novu 2011. godinu.

I dosadašnje Nove godine na Rivi su Splićanima uveseljavali popularni i kvalitetni izvođači poput Colonie, Jasmina Stavrosa, Nine Badrić i Tonija Cetinskog, a ove godine se organizator odlučio za izvođače koji su povezani s glazbenom tradicijom i glazbenom budućnošću Splita.

U gradu pod Marjanom sprema se velika fešta za stare i mlade, a osim niza iznenađenja, nezaboravnog vatrometa "Ta divna splitska noć" obilježit će i 100. godišnjicu „Hajduka.„ Doček s rive izravno će prenositi Hrvatska televizija i Radio Dalmacija.

Izvođači pozivaju Splićane i njihove goste da im se pridruže u ispraćaju ove godine i tradicionalno na otvorenom pridonesu ugođaju i dočeku nove godine.

Program počinje u 21, a trajat će sve do 03 sata ujutro.

16.12.2010. 14:25:00
http://metro-portal.hr/docek-nove-godine-na-splitskoj-rivi-otvara-petar-dragojevic/52776/