Metro-portal.hr

objavljeno 13.10.2010. 22:50:00

Dobre vijesti iz Zadra: U devet mjeseci zabilježeno preko milijun noćenja

Više od milijun noćenja rezultat je koji je sve donedavno bilo teško ostvariti u svih 12 mjeseci u godini

Zadar
Zadar (Shutterstock)

Grad Zadar u prvih je devet mjeseci posjetilo 252 tisuće gostiju, a zabilježio je više od milijun turističkih noćenja, točnije nešto više od 1,04 milijuna, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik i direktor Turističke zajednice grada Branko Ganzulić i Zvonko Šupe.

Više od milijun noćenja rezultat je koji je sve donedavno bilo teško ostvariti u svih 12 mjeseci u godini, ističu iz zadarske Turističke zajednice i poručuju kako je Zadar napokon postao poželjno odredište i izvan turističke sezone. Po iznijetim podacima, broj turističkih dolazaka u prvih je devet mjeseci porastao za 3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je noćenja više za 14 posto.

No, čelnici zadarske Turističke zajednice napominju i kako je domaćih gostiju bilo manje. "Domaćega gosta treba subvencionirati i izići mu u susret. Zadovoljan sam najavom resornog ministarstva da će se dogodine domaći gosti subvencionirati s određenim postotkom, i tada će ovi rezultati biti još bolji", istaknuo je Ganzulić. Turistički djelatnici Zadra najavljuju i da će se, uz domaće goste, potruditi dobiti i turiste s bližih odredišta, kao što je primjerice Slovenija, jer ocjenjuju da se i tu može napraviti veliki iskorak.

Po iznijetim podacima, od planiranih 3,24 milijuna kuna prihoda od boravišne pristojbe Turistička zajednica grada Zadra do sada je prihodovala 2,61 milijun kuna, ili 81 posto. (hina/metro-portal)

13.10.2010. 22:50:00
http://metro-portal.hr/dobre-vijesti-iz-zadra-u-devet-mjeseci-zabiljezeno-preko-milijun-nocenja/49698/