Metro-portal.hr

objavljeno 07.06.2013. 23:01:00
HMM ...

Dobre i loše strane seksa za jednu noć

Seks za jednu noć obično se anatemizira, no ima i stručnjaka koji ga podržavaju kao sredstvo učenja novih trikova u krevetu

Što kad vas savlada strast
Što kad vas savlada strast (Arhiva)

Uz sve ograde kako to nije baš poželjno ponašanje ako se često ponavlja i obvezu korištenja zaštite, sve više stručnjaka za seks preporučuje seks za jednu noć u slučaju da nemate stalnog partnera.

Obrazloženje je prilično jednostavno - na taj ćete način bolje istražiti vlastitu seksualnost, shvatiti što vam je u krevetu najmilije, a pritom i upoznati potrebe drugih ljudi i naučiti ih zadovoljavati, kaže seksologinja Amy Levine.

No, uz to je ipak dala i obrazloženje dobrih i loših strana seksa za jednu noć, pa da se prvo pozabavimo onim lošim.

Naime, za vrijeme seksa otpušta se oksitocin, hormon koj snaži emocionalnu povezanost pa nije nemoguće da se zaljubite u slučajnog partnera. Ako je druga strana imuna na takve poticaje, evo problema i razočaranja. 

Stalno prakticiranje seksa za jednu noć u kratkom će roku vaše šanse za ozbiljnu vezu drastično smanjiti, jer predstavlja savršen bijeg od obaveza i povezanosti. Ako je uz to praćen alkoholom, možete se lako dovesti u opasne situacije. 

Jasno je i da postoji velik rizik od spolno prenosivih bolesti, a kako polovica žena žali nakon seksa za jednu noć, možda ste i vi baš među njima. Za informaciju, iste osjećaje ima tek svaki peti muškarac.

S druge strane, seksom za jednu noć rješavate se nekih inhibicija koje ste imali, probat ćete nešto što niste ili ne biste u stalnoj vezi, a možete igrati i razne uloge što će vas dodatno osloboditi. 

Možete biti i sebični, reći partneru točno što želite jer je u seksu za jednu noć jedino važna strast, a ne morate pritom misliti hoće li vas partner nazvati na vrijeme ili pojaviti se na dogovoru.

Kako seks za jednu noć ne iziskuje puno truda kao veza, nekima je on idealno rješenje. Drugima, pak, predstavlja noćnu moru. U svakom slučaju, ovdje su obje strane medalje, pa vi razmislite.

07.06.2013. 23:01:00
http://metro-portal.hr/dobre-i-lose-strane-seksa-za-jednu-noc/78598/