Metro-portal.hr

objavljeno 27.06.2020. 11:01:00
FESTIVALI

Dobra svirka na Festivalu tolerancije

Festival tolerancije poznat je i po odličnoj glazbi. Porto Morto DJ Set, DJ Felver, The Bonebomb, SoulBeat, Nepenthe, Dora Škender i Juraj Krešo Lovrić, Le Zbor i Zbor Domaćigosti napravit će pravu atmosferu

Bit će odlično!
Bit će odlično! (Arhiva)

Skupina izvrsnih glazbenika, čiji se interes proteže između soula, funka, bluesa i rnb-a, pod imenom Soulbeat, koji za sebe vole reći kako imaju viziju glazbe spontano oslobođene iz dubine duše, začinit će svojim zvukom otvorenje 14. Festivala tolerancije na zagrebačkom Bundeku 28. lipnja.

Voditeljica svečanog otvorenja bit će glumica Ecija Ojdanić, a festival će otvoriti romantična komedija Dobra godina Ridleya Scotta koju je producirao donedavni predsjednik festivala Branko Lustig. Zabava će se nastaviti uz DJ Felvera, nadaleko cijenjenog zbog svog glazbenog stvaralaštva. Felver je definirao zagrebačku klupsku i house scenu kao nijedan drugi DJ.

Dobra svirka nastavlja se i idućih festivalskih dana. Ne propustite The Bonebomb - zagrebački projekt basiste Nikole Jerkovića koji okuplja vrhunske hrvatske glazbenike koji su surađivali, bili dijelom ili djeluju u poznatim hrvatskim bendovima, a predstavlja autorski instrumentalni dragulj.

Uz Nepenthe, četveročlani bend koji naglasak stavlja na vokalna suzvučja zaboravit ćete brige. Upravo odatle i nadahnuće za njihovo ime - nepenthe je mitski lijek od kojeg čovjek zaboravlja na brige. Za njih je taj lijek glazba.

Na festivalskoj pozornici zapjevat će i Domaćigosti, bend koji okuplja ljubiteljice i ljubitelje pjevanja koji doprinose glazbenoj i kulturnoj raznolikosti hrvatskoga društva pjevajući pjesme iz raznih dijelova svijeta i Le Zbor, prvi mješoviti ženski, lezbijski, feministički, antifašistički zbor u regiji koji pjesmom neprestano poručuje da je netolerancija jedino što ne tolerira.

Zadnjeg festivalskog dana nastupit će Dora Škender i Juraj Krešo Lovrić. Dora je studentica sociologije, polaznica musical programa škole pjevanja Husar&Tomčić, a na nastupima uživo okreće se jazzu, s fokusom na klasike žanra. Juraj je student je psihologije i strastveni pijanist.

Nakon njih slijede, a ujedno i zatvaraju 14. Festival tolerancije, sjajni Porto Morto Dj set čiji će nastup obuhvatiti mnogo sampliranog objavljenog i neobjavljenog materijala benda Porto Morto sakupljenog kroz brojne godine.

Pridružite nam se od 28. lipnja do 4. srpnja na Bundeku, ulaz na sve programe je besplatan!

Organizator poziva sve da budu odgovorni prema sebi i drugima te nose maske i pridržavaju se preporuka izdanih od strane HZJZ-a.

Raspored glazbenog programa:

https://festivaloftolerance.com/zagreb/glazbeni-program

27.06.2020. 11:01:00
http://metro-portal.hr/dobra-svirka-na-festivalu-tolerancije/125939/