Metro-portal.hr

objavljeno 26.05.2010. 11:15:00
HOOTERS

Dobila otkaz jer je predebela - ima 59 kg i 172 cm

POGLEDAJTE VIDEO - Cassandra Smith ostala je bez posla konobarice jer nije željela izgubiti kilograme

Hooters cure
Hooters cure (Getty Images)

Lanac restorana Hooters poznat je po seksi konobaricama koje oskudno odjevene goste poslužuju pivom i hamburgerima. Za posao u lancu potrebno je, pored izdržljivosti, voditi brigu o vlastitom tijelu, a vlasnici restorana u Americi odlučili su postrožiti fizičke kriterije za svoje konobarice.

Cassandra Smith iz Michigana prva je poznata žrtva novih mjera, piše CNN. Šefovi su je neočekivano pozvali na razgovor i zatražili da u 30 dana izgubi nekoliko kilograma, a ukoliko to ne učini ostat će bez posla. Cassandra je tada imala 59 kilograma pri visini od 172 centimetra.

„Nisu precizirali koliko kilograma moram izgubiti. Rekli su mi samo da mi uniforma više ne stoji dobro i da moram na dijetu", kaže Cassandra kojoj su šefovi ponudili besplatnu članarinu u lokalnom fitness centru.

Centrala Hootersa iz Atlante medijima se obratila priopćenjem u kojem stoji: „Želimo da naše djevojke izgledaju ujednačeno pa je važno da se drže standarda koji uključuje fizički izgled i karizmu. To su legitimni standardi koji se koriste i u drugim poduzećima".

Međutim, Cassandra nije zadovoljna objašnjenjem Hootersa te razmišlja o sudskoj tužbi. Odvjetnici smatraju da ima velike izglede izboriti se za pravdu, jer američki sudovi u sličnim slučajevima pokušavaju stati na kraj diskriminaciji. Predviđaju da bi Cassandra mogla dobiti pravo na doživotnu mjesečnu naknadu ili milijunsku odštetu.

26.05.2010. 11:15:00
http://metro-portal.hr/dobila-otkaz-jer-je-predebela-ima-59-kg-i-172-cm/40946/