Metro-portal.hr

objavljeno 14.06.2012. 11:40:55
NEVJEROJATNO...

Dobar posao u Rumunjskoj: Pljačka kamiona na autocesti i to u vožnji

VIDEO: Skupina lopova pod okriljem noći prikrala se jurećem kamionu, izašli su kroz prozor automobila te se pokušali ukrcati u teretni prostor

Pljačka kamiona na autocesti

Da domišljatosti kriminalaca nema kraja pokazuje nevjerojatna snimka rumunjske policije na kojoj se može vidjeti pokušaj pljačke kamiona na autocesti i to u vožnji pri velikim brzinama.

Skupina lopova, pod okriljem noći, dojurila je iza kamiona i približila se na nekoliko centimetara stražnjoj strani vozila tako da ih vozač ne može vidjeti u retrovizorima. Potom su dvojca kriminalaca izašla kroz krovni prozor, jedan se spustio na poklopac motora, a drugi ga je pridržavao da ne podleti pod kotače jurećeg automobila.

Spretni lopov uspio je otvoriti vrata tovarnog prostora koristeći specijalizirani alat, a nakon što je zavirio u unutrašnjost pljačkaši su odustali od ulova, valjda je kamion bio prazan ili nije prevozio vrijednosti.

Rumunjska antiteroristička jedinica (DIICOT) snimila je čitav incident iz zraka koristeći noćnu kameru.

Kriminalci su uhićeni nakon simultane racije 20-ak kućanstava u gradovima Ilov, Alba, Hunedora i Bukureštu.

U periodu od ožujka do svibnja u Rumunjskoj je zabilježeno mnogo uspješnih pljački kamiona u pokretu, a najčešće su otuđivani televizori, cigarete i kava.  

14.06.2012. 11:40:55
http://metro-portal.hr/dobar-posao-u-rumunjskoj-pljacka-kamiona-na-autocesti-i-to-u-voznji/71926/