Metro-portal.hr

objavljeno 09.06.2013. 18:01:00
SAVJETI

Do sjajne kose i lica dolazi se narančom

Ovo južno voće koje se stvarno uvijek može kupiti na tržnici ili u trgovini ima sjajne učinke na zdravlje i ljepotu

Naranča ima mnoge primjene za ljepotu
Naranča ima mnoge primjene za ljepotu (Arhiva)

Naranča daje sjajan sok, još je i bolja kad se jede, no što sve radi našem tijelu za ljepotu obično ostaje u zapećku. Kako bi ispravili tu nepravdu, na početku vrijedi spomenuti njena tonizirajuća svojstva koja će poboljšati boju i teksturu vaše kože.

Limunska kiselina i vitamin C iz naranče obnovit će kolagen u koži, a on će omekšati kožu i spriječiti starenje, dok će limunska kiselina još i smanjiti bore i dati joj mladalački izgled. Naranča će vam očistiti pore i ukloniti mrtve stanice kože, a kako ima i vitamina A, zaštitit će kožu od oštećenja sunčevim zrakama i, posljedično, spriječiti rak.

Saloni ljepote redovito koriste naranču za vraćanje sjaja koži, hidratizaciju i poboljšavanje teksture. U te svrhe možete i sami kod kuće napraviti masku za lice od kore naranče. 

Prvo je dobro istrljajte solju da uništite bakterije i izvučete pesticide, pa je sameljite u pastu mikserom. Uz dodatak jedne žlice jogurta, par kapi limunovog soka i žlicu meda dobit ćete sjajnu masku za lice koja će ukloniti mrtve stanice kože i prljavštinu s lica, dajući mu svjež izgled. Masku uklonite nakon sat vremena hladnom vodom, a nakon skidanja namažite kožu hidratantnom kremom. 

09.06.2013. 18:01:00
http://metro-portal.hr/do-sjajne-kose-i-lica-dolazi-se-narancom/78631/