Metro-portal.hr

objavljeno 18.08.2012. 16:43:00
WTF?!

DNK testiranje Tko ti je tata? pokrenuto u New Yorku

Muškarci koji se žele podvrći testu očinstva u New Yorku više ne moraju ići u neku od gradskih klinika, nego to mogu učiniti u pokretnom laboratoriju

Koga muči pitanje je li otac svog djeteta, lako će riješiti dilemu
Koga muči pitanje je li otac svog djeteta, lako će riješiti dilemu (Arhiva)

Njujorški očevi koji sumnjaju da je dijete zaista njihovo mogu potvrditi ili raspršiti svoje brige testiranjem u pokretnom laboratoriju koji kruži gradskim ulicama i nudi DNK analizu, javlja CBS News.

Muškarci koji se žele podvrći testu očinstva u New Yorku više ne moraju ići u neku od gradskih klinika, nego to mogu učiniti u pokretnom laboratoriju smještenom u kombiju nazvanom "Tko ti je tata?" koji kruži gradskim ulicama.

Vlasnik Jared Rosenthal prodaje DNK testiranje po cijeni od 300 do 575 dolara (od 1800 do 3500 kuna). Zainteresiranima se uzima uzorak sline iz usta, a rezultati analize stižu za nekoliko dana poštom ili se donose osobno.

Rosenthal kaže da ima dosta posla. Najviše mu prilaze muškarci koji sumnjaju da su djeca doista njihova, ali ima i drugih razloga za testiranja. "Naravno, zbog prirode posla klijenti žele biti nešto diskretniji, ali nam prilaze ili nazovu naš broj", kaže Rosenthal.

Dodaje kako u poslu ima teških situacija i slomljenih srca. "Ali imamo i mnogo sretnih završetaka, poput jednog muškarca koji je pronašao dugo izgubljenu kćer", dodaje Rosenthal.

U razgovoru za CBS naglasio je kako mu je posao posve legalan, a rezultati vjerodostojni. Uvjeren je kako pruža vrlo važnu uslugu. "Nije to nešto o čemu ljudi govore, ali za njom postoji velika potreba", kazao je.

18.08.2012. 16:43:00
http://metro-portal.hr/dnk-testiranje-tko-ti-je-tata-pokrenuto-u-new-yorku/73354/