Metro-portal.hr

objavljeno 01.06.2013. 18:15:00
VIRTUALNI SVIJET

Dnevno više gledamo u mobitel nego u voljenu osobu

Pametni telefoni popit će nam mozak, kako se čini, jer najviše vremena u danu provedemo gledajući u njih

Mobiteli su česti gosti u krevetima
Mobiteli su česti gosti u krevetima (Shutterstock)

Treba li uopće naglašavati koliko su mobiteli duboko ušli u naše živote? Vjerojatno smo svi toga svjesni na nekoj razini razmišljanja, no kad pročitate rezultate ankete koju je proveo mobilni operater O2, mogli bi se slobodno zabrinuti za sebe i svoje najmilije.

Naime, s njima provodimo daleko manje vremena nego s mobitelima, naročito u slučaju smartphona i njihovih beskonačnih mogućnosti. 

Primjerice, prosječan korisnik mobitela dnevno surfa 24 minuta, 16 minuta provodi na društvenim mrežama, dok muziku sluša 15 minuta. Uz to se igra 13 minuta, telefonira samo 11 minuta i devet minuta šalje SMS poruke i e-mailove. A to je prosjek ....

Uz to, 57 posto ispitanika priznalo je da im je mobitel potpuno zamijenio budilicu i ručni sat, koji sve više postaje samo modni dodatak bez ikakve upotrebne vrijednosti. Čak 46 posto ispitanika uopće više ne koristi fotoaparat nego mobitel. 

Za kraj, strašna brojka - korisnici smartphona dnevno gledaju u voljenu osobu 97 minuta, a čak 119 minuta u ekran svog mobitela. 

01.06.2013. 18:15:00
http://metro-portal.hr/dnevno-vise-gledamo-u-mobitel-nego-u-voljenu-osobu/78470/